promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű vádakkal tette tönkre testvére házasságát, elképesztő dolog történt, amikor kiderült az igazság

Szörnyű vádakkal tette tönkre testvére házasságát, elképesztő dolog történt, amikor kiderült az igazság

Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Bizonyos vádak, ha elég hitelesnek tűnőek, egy ember egész életét tudják tönkretenni, teljesen jogtalanul – ilyenkor pedig édes tud lenni a bosszú.

Egy férfi a Reddit r/TrueOffMyChest közösségében osztotta meg az elképesztő történetét, amely jól tanúsítja, hogy mennyire könnyen tönkremehet egy ember élete, amennyiben jogtalanul vádolják meg valami szörnyűséggel, több ember konspiratív hazugsága pedig egyenesen örök életre tönkretehet valakit úgy, hogy semmit nem követett el.

A történet mesélője bevezetőül elmondta, hogy jelenleg 39 éves, bátyja, Henry 41 éves és alapvetően nem volt rossz a kapcsolatuk, viszont egyértelmű volt, hogy a bátyja volt az „aranygyerek” a szülei szemében, mindig máshogy ítélték meg a testvérét. Példaként felhozta, hogy amikor rossz jegyeket kaptak, a bátyját mindig biztatni próbálták, miközben őt letolták és közölték vele, hogy nagyon csalódást keltő teljesítményt nyújtott. A különbség abban is megmutatkozott, hogy a történet írója megcsinálta a maga szerencséjét, megszerezte az alap- és mesterdiplomát, majd talált magának egy munkát a szülővárosában, miközben Henry éppen csak keresztülment a középiskolán, kirúgták az egyetemről, ezért a szülei segítettek neki, hogy egy kisebb hardver-kereskedést tudjon nyitni, hogy legalább valamiből megéljen.

A mesélő elmondása szerint jól haladt az élete, lett egy barátnője, Jenny, akivel boldog párkapcsolatban voltak, ugyanabban a városban kapott ő is munkát és 2006-ban be is mutatta a családjának, akik pedig nagy szeretettel fogadták – ez már csak azért is volt új élmény neki, mert eddig mindenben ő volt a hátrányt szenvedő fél. A barátnőjének adott szeretet a mesélő szívét is megmelengette, valamelyest javult is a kapcsolata a családjával, elmondása szerint egyedül Henry viselkedett nagyon furcsán a barátnője körül, folyamatosan őt bámulta. Ezután ráadásul meglehetősen gyakran megjelent Henry a házunkban és abból, hogy háromhavonta egyszer látták egymást, az lett, hogy már szinte naponta és folyamatosan Jenny-vel akart társalogni. A mesélő leírta, hogy ez neki nem nagyon tetszett, főleg akkor, amikor egy hosszú munkanap után csak végre Jenny-vel akart lenni és pihenni akart, erre megjelent a testvére. Ezt a mesélő szóvá tette, rendesen össze is veszett a szüleivel ez miatt, de Henry bocsánatot kért és ígéretet is tett, hogy nem fogja zavarni. Ezután már csak havonta egyszer jött át és ugyan beszélgetett alapvető dolgokról Jenny-vel, de ez már nem volt annyira zavaró.

A dolgok ezután pár évig gond nélkül haladtak: 2009-ben megkérte a mesélő Jenny kezét, 2010-ben meg is házasodtak, 2011-ben és 2013-ban pedig gyermekeik születtek, Alice és Sarah néven. Ezen események alatt Henry a lánykérést mindössze egy kézfogással konstatálta, az esküvőn viszont már egy hölggyel jött, akit a sztori kedvéért Kate-nek nevezett el a mesélő, és ennek egyébként kifejezetten örült is, mert abban bízott, hogy így a bátyja már tud a saját életével foglalkozni és túllépett Jenny-n. Henry és Kate végül meg is házasodtak, ám ez nem alakult valami jól, így annak 2012-ben válás lett a vége – ráadásul Kate néhány héttel a válást követően üzenetet küldött a mesélőnek, amelyben kifejtette, hogy a szeparáció legfőbb oka az volt, hogy Henry egyszerűen teljesen megőrül Jenny-ért, teljesen megszállottja a sógornőjének, ezért nem lehetett tovább tartani a házasságot. A mesélő bocsánatot kért és meg is kérdezte Jenny-t, hogy milyen volt Kate-tel a kapcsolata, és a felesége meg is jegyezte, hogy egyébként Kate végig hideg és távolságtartó volt vele – ami pedig egyértelműen megerősíti, hogy Kate ezért nem igazán kedvelte őt. Ez miatt a mesélő konfrontálta is Henry-t, aki mindent tagadott és ebből végül egy hatalmas veszekedés kerekedett, amelynek az lett a vége, hogy bár megbocsátott bátyjának, nem akarta, hogy megjelenjen újra a házában, erről azonban a család végül lebeszélte és nem tiltotta ki Henry-t teljesen.

2015. július 25-én azonban minden megváltozott, a mesélő élete örökre a feje tetejére állt. Ezen a felesége a nagyszülőkhöz vitte a két gyereket, ebédidő után viszont egy meglepő hívást kapott saját édesapjától, aki érezhetően mérges volt a telefonban és közölte, hogy menjen azonnal a házukba. Amikor belépett, vágni lehetett a feszültséget a levegőben: a felesége zokogott, a szülei éppen vigasztalták, néhány távolabbi rokon is jelen volt és amikor rákérdezett, hogy mi történt, akkor hozzávágták, hogy egy „nemi erőszakoló”. Akkor szembesítették azzal a váddal, amit róla hallottak, hogy állítólag néhány hete megerősz*kolta az egyik közös barátjukat, Amandát és közölte vele, hogy senkinek ne merjen erről beszélni, mert különben súlyos következmények lesznek. Amanda azzal vádolta a mesélőt, hogy egy bulit követően az autójáig ment utána és ott követte el a bűntényt. Amanda az állítólagos esetről még képernyőképeket is megosztott Jenny-vel, valamint elmesélte az egész történetet. Sem a család, sem Jenny nem akarta meghallani a mesélő védekezését, az apja teljes erőből felpofozta, a szülei közölték, hogy soha többet nem akarják látni. Jenny nem akarta hallani, amit mondani akar, gyakorlatilag kirúgták a szülői házból és sem a feleségét, sem a gyermekeit nem engedik a közelébe. Estére Henry minden képernyőképet megosztott a teljes családot tartalmazó chatcsoportban, ahonnan egyöntetűen kirúgták.

Az események itt sem álltak meg, számos barátja megszakította vele a kapcsolatot és még a főnöke is hallotta a pletykákat, amelyet követően azt javasolta, hogy távozzon inkább a cégtől és akkor sokkal kevésbé sérül a hírneve, így néhány nap múlva a munkahelyét is elhagyta, gyakorlatilag mindenét elvesztette. Néhány nap múlva két bírósági dokumentumot kapott a mesélő, az egyik a válási papírok, a másik pedig egy olyan dokumentum volt, amelyben jogilag is kitagadták őt a családból. Mindegyik dokumentumot aláírta, hogy minél gördülékenyebben menjen a procedúra, pedig pontosan tudta, hogy neki van igaza. Egy este részegen megpróbálta felkeresni a családját, azonban a bátyja nemes egyszerűséggel véresre verte őt, miközben a szülei és a felesége ezt végignézte. 2016 januárjára már befejeződött a válás, megszakadt az összes kapcsolata a családjával, beleértve a gyermekeit is, és még Amandát sem tudta konfrontálni, mert ha nem válogatta volna meg a szavait, még börtönbe is jutott volna. 2016 februárjában még egy balesete is volt, és sürgősségi kontaktként még mindig a felesége volt megadva, ő azonban nem jött be a kórházba.

Ezt követően döntött úgy, hogy akkor elfelejti az eddigi életét, eladta minden ingó- és ingatlanvagyonát és elköltözött egy körülbelül két óra útra lévő városba. Ekkoriban gyakoriak voltak a rémálmai és gyakorlatilag alkoholistává vált, viszont távol került a traumát okozó helyszínektől. Eltelt négy hónap és összefutott egy régi ismerősével, James-szel, aki éppen egy saját céget akart alapítani. Ezzel kapcsolatosan összeköttetésbe került egy Derek nevű férfival, és hármuknak elmesélte a szituációját: elmondták, hogy természetesen kell háttérellenőrzést tartaniuk, de ha kiderül, hogy nincs ellen eljárás vagy ítélet, akkor dolgozhatnak együtt. Szerencsére ilyen nem volt, ezért a mesélő elkezdett dolgozni hármuk tanácsadócégében, ahol rengeteg órát töltött munkával, elsősorban azért, hogy ne tudjon gondolni arra, mi történt vele. Derekkel ráadásul ezt követően elkezdtek edzőterembe is járni, ahol a bokszzsák és a gyúrás segítségével rengeteg feszültséget le tudott vezetni, 70 kg-ról 98 kg-ra gyúrta magát, Derekkel pedig annyira jó barátok lettek, hogy felvette az ő családnevét és tanúja volt az esküvőjén – szerencsére Derek családja nagyon kedvelte, ezért nem volt ezzel probléma. Ez pótolta a család által hagyott űrt a mesélő életében.

A számos érzelmi probléma ellenére még randizni is elkezdett és találkozott egy félig koreai, félig olasz nővel, az akkor 28 éves Kimmel 2019-ben, akivel egy kávézóban ismerkedett meg, ahol Kim pultos volt. Dereknek tűnt fel először, hogy Kim folyamatosan nézi őt, de a mesélőnek is tetszett a fiatal nő, ezért elkezdtek beszélgetni és végül több randevúra is elmentek. A második randin részletesen elmesélte Kimnek a múltját, hogy mivel vádolták meg és mi történt a családjával, ez azonban nem zavarta őt és végül összejöttek. Ez a mesélőt annyira meghatotta, hogy még sírt is, ugyanis érezte, hogy úgy tűnik, kezd visszatérni az élete a rendes kerékvágásba. Ezt követően elmentek közös nyaralásokra, a COVID-járvány alatt pedig összeköltöztek, és annak ellenére, hogy a kávézóból elküldték, végül jobbra fordult Kim sorsa is: némi győzködés és szülői pénzügyi támogatás segítségével tudott egy konyhát nyitni, ahonnan számos környékbeli helyre szállítottak ételt. A mesélő érzelmi problémái még jelen voltak, de már nem voltak szuicid gondolatai és kevesebb rémálma volt, kezdett sínen lenni az élete. Kim 2023-ban bejelentette, hogy terhes, amire a mesélőt teljesen ellepték az érzelmek: részben elképesztően örült, részben gyászolta azt, ami egyszer az övé volt és szörnyű körülmények között elveszített. Néhány nap múlva megkérte végül Kim kezét és júniusra be is tervezték az esküvőt. Májusban azonban jött az újabb fordulat.

Május végén egy ismeretlen számról hívták a mesélőt és egy női sírás hallatszott a telefonban, amiről felismerte, hogy Amanda az. A mesélő először fel se vette, végül Kim volt az, aki válaszolt, hangosbeszélőre rakta és hallatszódott, hogy Amanda mellett egy férfihang is van. Kaotikus volt a telefonbeszélgetés, a mesélő és Amanda is sírt, utóbbi folyamatosan bocsánatot kért, a férfi pedig megpróbálta elmagyarázni a helyzetet. A férfiről kiderült, hogy Amanda a vőlegénye, akinek tudomására jutott a sztori és addig győzködte Amandát, hogy kérjen bocsánatot, hogy végül megtette. Az egész érzelmes szituáció végére arra jutottak, hogy ügyvédek előtt ejtenek meg találkozót, ahol felvették Amanda „vallomását” is: a találkozón ott volt a mesélő, Kim, Amanda, a vőlegénye és ügyvédek. Itt pedig kiderült az igazság, ami egészen vérlázító.

Amanda és Henry 2015 környékén együtt jártak és erről senki nem tudott. Henry volt az a személy, akinek a fejéből kipattant ez, hogy vádolják meg a mesélőt nemi erőszakkal, amibe azért egyezett bele ő is, mert annyira szerelmes volt Henry-be, hogy mindent megtett volna érte akkor. Henry szerzett egy új telefont, ellopta a mesélő profilképét és egy kamuprofillal hozták össze a hamisított beszélgetést, amit Jenny-nek is elküldtek. Mint kiderült, az egész eseménysorozat után Henry eltávolodott tőle és hat hónappal később szakítottak egymással.

A mesélő és Kim egyaránt teljesen elvesztették az eszüket, de az ügyvédek segítségével sikerült civilizáltan tartani a helyzetet. A találkozó ugyan jelentősen felkavarta érzelmileg a mesélőt, de szerencsére az esküvőt, majd a nászutat nem tudta megzavarni, így az csodálatosan zajlott le közöttük. Júliusban végül felkereste a mesélő Amandát és közölte vele, hogy jogi lépéseket fog tenni, viszont amennyiben nem akarja, hogy nagyon rosszul járjon, akkor tegyen meg valamit: mondja el Jenny-nek is, ami történt. Ezt pedig meg is tette, néhány nappal később pedig a mesélő is kapott egy üzenetet, amelyet nem más küldött, mint volt felesége, Jenny. Végül Kim jelenlétében lezajlott köztük egy telefonbeszélgetés, ahol Jenny kontrollálatlanul zokogott és folyamatosan azt hajtogatta, hogy nagyon sajnálja és nagyon rosszul érzi magát. A mesélő is konfrontálta azzal, hogy elképesztően rosszul esett neki, hogy ilyen könnyen besétált Henry csapdájába. Megerősítette Jenny, hogy Amanda mindent elmesélt neki, ezt követően pedig Jenny a szüleinek is elmesélte a történteket, akik szintén ledöbbentek és rosszul érezték magukat ez miatt.

Mint kiderült, nem sokkal az eseményeket követően Henry és Jenny összeházasodtak, amit azzal indokolt, hogy ő segített neki túllépni ezen az időszakon. Henry-nek tehát ez lehetett a mesterterve arra, hogy lenyúlja Jenny-t, hogy ilyen szörnyűséggel vádolja meg a mesélőt – ez a terv azonban csak egy ideig működött, mert bár lett egy közös gyerekük, de végül Henry-nek is az lett a sorsa, hogy kirúgták a házból.

A mesélő természetesen nem akart újra túl sok kapcsolatot tartani Jenny-vel, csak amennyit nagyon muszáj a gyerekek miatt, viszont Alice-t és Sarah-t vissza akarta kapni, velük kapcsolatot akart tartani. A családjával is találkozott végül újra és felvették újra a családi chatcsoportba, többen pedig bocsánatot kértek tőle és kifejezték, hogy maguk sem hiszik el, mennyire könnyen bedőltek a pletykáknak. Jenny és a mesélő végül találkoztak, a két gyermeket is újra láthatta, ami nem volt egyszerű helyzet, mivel 8 év kimaradt, nagyon sokat nőttek azóta és elsősorban Henry-t ismerték apjukként, nem a mesélőt. Jelenleg a mesélő azon gondolkodik, hogyan tovább, mert az biztos, hogy Kimmel nagyon boldog, de tartani akarja a kapcsolatot a lányaival is, így minden bizonnyal az lesz a következő lépés, hogy családi terápiára mennek, hogy helyrehozzák mindazt, ami eddig rosszul működött.

Hogy mi lesz Henry-vel és Jenny-vel? Az a mesélőt a létező legkevésbé sem érdekli, csak a gyermekeit akarja látni.