promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kijátszotta a lottókat a matekzseni, rémegyszerű trükkel nyert a szerencsejátékokon, végül mégis csődbe ment
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A férfi egy időre teljesen kijátszotta a szerencsejátékokat a saját algoritmusával, azonban neki sem tartott örökké a szerencséje és ez nagy bukást eredményezett.

Vérlázító mértékű győzelmei voltak Steven Mandel közgazdásznak, aki egy saját fejlesztésű módszerrel sikeresen „hackelte” meg a szerencsejátékok világát. A módszernek köszönhetően több ezer dollárt sikerült zsebre vágnia, ráadásul kezdésnek, még az 1960-as években, sikerült egy 15 000 fontos (mai összegre 430 000 font – körülbelül 202 millió forint) győzelmet is bezsebelnie.

A módszer

Ez a bizonyos matematikai algoritmus pedig egyszerű volt: egy „számválasztó” algoritmusnak köszönhetően gyakorlatilag kinyomtatta az összes lehetséges kimenetelét a lottónak, és ezeket a szelvényeket mind feladta egyszerre. Ehhez nyilván jelentős tőke kell, de a nyeremény garantált, tekintettel arra, hogy az összes létező, lehetséges kombinációt megvásárolta. A garantált győzelemhez csak az kellett, hogy egy olyan lottózót találjon, amely elfogadja a gépi nyomtatott szelvényt ilyen nagy mennyiségben.

Habár általában sikerült találnia ilyen lottózókat és többször volt sikere, több ezer dollárnyi nyereményt elhozva, eljött az a pont, amikor egyszerűen nem tudta megengedni magának, hogy ennyi lottószelvényt vegyen. Éppen ezért döntött úgy, hogy inkább egy szindikátust vesz maga köré, akikkel együtt több lottószelvényt tud vásárolni, hogy tovább növelje az esélyeit. Ennek a vége az lett, hogy Ausztráliában például felállított egy raktárat, ahol a csapatával együtt 3 hónap alatt hétmillió lottószelvényt nyomtattak és 14 különböző lottón nyertek világszerte.

Mandel addig jutott, hogy már felderítőket is küldött a világ különböző pontjaira, hogy találjanak olyan nyereményeket, amik kellően vonzóak és megérné velük foglalkozni, de nem vetette meg a kis nyereményeket sem, azokkal főleg az Egyesült Királyság és Ausztrália lottózóiban foglalkozott. Még a saját cégét is megalapította Pacific Financial Resources néven, valamint egy International Lotto Fund nevű befektetési alapot is nyitott, amelyet hivatásos befektetők segítségével épített.

A bukás

Habár Mandel cégei és módszerei nem voltak törvénytelenek, a szerencsejáték-szervezők rájöttek, hogy ez így önmagában nem mehet tovább és léptek, bezárták ezt a kiskaput: az 1990-es évekre megtiltották a számítógép által generált szelvényeket és az ilyen szintű tömegvásárlásokat. Mandel ellen még az FBI és a CIA is vizsgálódott, azonban nem találtak nála semmit egy négyéves procedúra végén – a közgazdász azonban így sem örülhetett.

1995-re ez az egész üzleti modell összeomlott, Mandel és cégei csődbe mentek, ebből kifolyólag fel kellett hagynia a szerencsejáték világával. Nagyon rossz sorsa azért nem lett: nyugdíjba ment és azóta is tölti mindennapjait a mesés Vanuatu szigetén.

Forrás: LADBible

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás