promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtaláltuk a lottónyertest: először nyilatkozott a magyar családapa a hirtelenjött gazdagságukról
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most először nyilatkozott az a magyar lottónyertes, aki többszáz millió forintot nyert.

Azt mondják, Magyarországon nem lehet nyerni a lottójátékokon, hogy soha, semmit nem lehet tudni azokról, akiknek egyik napról a másikra megváltozott az életük egy telitalálatos szelvény miatt. A Szerencsejáték Zrt. a személyiségi jogok miatt nem adhatja ki a nyertesek adatait, és sokszor a szerencsések maguk is azt kérik, hogy semmiképp se hozzák nyilvánosságra, hogy kik ők, vagy hogy Magyarország mely részén nyertek valamelyik játékon.

Ugyanezt kérte tőlünk az a lottónyertes is, aki néhány éve többszáz millió forintot nyert az Eurojackpot-on, és aki egyedül a Promotions-nek nyilatkozott arról, hogy miként változtatta meg az életét a hirtelen jött gazdagság.

- Kezdjük talán a legfontosabbal: mikor nyertek az Eurojackpot-on és mennyit?
- 2019 októberében nyertünk, de nem a főnyereményt, mert 5 számot találtunk el az első mezőben, és 1-et a másodikban. Ettől függetlenül nagyon szép pénzt nyertünk - most a hívása előtt vissza kellett néznem, mert nem emlékeztem rá pontosan -, 904 193 euró járt akkor érte, az akkori árfolyamon számítva kicsivel több, mint 300 millió forint volt.

- Nyilván ez is egy hatalmas és szép összeg, de azért csalódtak, hogy lecsúsztak a milliárdos főnyereményről?
- Egyáltalán nem, nagyon örültünk ennek is. Az az igazság, hogy én sose voltam szerencsés ember abból a szempontból, hogy sem előtte, sem utána nem nyertem semmit. De ebből is látszik, hogy egyszer az életben mindenkinek lehet szerencséje.

- Önök gyakran lottóznak?
- Na, hogy ezt meg tudjam rendesen válaszolni, kicsit messziről kell kezdenem. Mi a feleségemmel 2016-ban vettünk egy házat, és szépen elkezdtük felújítgatni. Újabb hitelt nem akartunk már felvenni, szóval mindig úgy csináltuk a munkákat, ahogy éppen összegyűlt rá a pénz. Aztán 2018-ban elkezdtünk játszani az Ötöslottón, de azon sose nyertünk semmit; mindig csak 1 vagy 2 találatunk volt. Az az év egyébként kicsit nehézkes volt nekünk, mert én is elveszítettem a munkámat, és egy másik céghez mentem, ott kevesebb volt a fizetésem, a feleségem pedig már szülési szabadságon volt, szóval kicsit össze kellett húzni a nadrágszíjat, a felújításokkal pedig nyilván leálltunk, mert nem volt miből. Aztán 2019-ben tettünk egy újévi fogadalmat, hogy minden lottón fogunk játszani abban az évben - hátha nyerünk. De tényleg mindent raktunk - Ötöslottó, Hatoslottó, Skandináv, Eurojackpot -, és ezt minden héten. Összességében az sem volt kevés pénz, de legalább megadtuk magunknak az esélyt. Tavasszal viszont kicsit leálltunk a lottózással, mert jött a baba, és oda is kellett minden forint.

- Általában ilyenkor szokott az történni, hogy pont amikor az ember nem rakja meg a számait, akkor húzzák ki.
- Ha hiszi, ha nem, pontosan ez történt (nevet), merthogy pont májusban azt hiszem a Hatoson húztak ki olyan számokat, amiket szoktunk rakni, és nagyon ideges voltam.

- Aztán mikor kezdtek el újra játszani?
- Szeptemberben mondtuk, hogy oké, akkor kezdjük újra, és októberben húzták ki a számainkat.

- Mindig ugyanazokkal a számokkal játszanak?
- Cserélgetve, de igen. Merthogy mi úgy csináljuk, hogy olyan számokat rakunk meg, amik a családban valahogy megjelennek.

- Például?
- A 4-eset például mindig be szoktuk rakni, mert április 4-én házasodtunk össze a feleségemmel. A 13 pedig úgymond az elsődleges szerencseszámunk, mert én 13-án születtem, november 13-án találkoztunk annak idején először a nejemmel, és november 13-án van a kislányunk névnapja is.

- Mire költötték a nyereményt?
- Beosztjuk. Először is befejeztük a felújítást, sőt így még többet is tudtunk csinálni. Új tetőt csináltattunk, meg tetőteret, mert most várjuk a második gyermekünket, és majd idővel szükség lesz a plusz szobákra. Aztán eltüntettük a fatüzelésű kályhákat, és központi fűtést csináltattunk, rendbe hozattuk a kertet, csináltattunk medencét, utazgattunk is mindenfelé, szüleinknek adtunk belőle valamennyit. Ja, meg végtörlesztettünk is. Takarékoskodunk vele, mert a gyerekeknek is jól fog majd jönni, meg egyébként sem akarjuk elszórni.

- Mennyiben változtatta meg az életüket ez a hirtelen jött pénz?
- Hát abból a szempontból eléggé, hogy hirtelen nem volt gond azzal, hogy miből fogjuk felújítani a házat, de egyébként ugyanúgy élünk, mint előtte. Én ugyanúgy dolgozom, nem úgy gondoltunk rá, hogy oké, most itt van 300 millió, akkor most összevásárolunk mindent, meg ide megyünk, oda megyünk. Szépen beosztjuk, bármikor adódhat, hogy kellene egy nagyobb összeg, ha meg elszórjuk a nyereményt, akkor vegyünk fel újabb kölcsönt? Tényleg úgy tekintünk erre, hogy egyszer az életben volt egy ilyen hatalmas szerencsénk, talán nem lesz több.

- Mit mondana azoknak, akik régóta lottóznak, de még nem nyertek semmit?
- Próbálkozzanak tovább; ha pénztárcájuk engedi, hogy játszanak, akkor csinálják tovább. Nem tudhatjuk, tényleg mikor kerül ránk úgymond a sor, hogy mikor húzzák ki a mi számainkat. Nekünk is mázlink volt.

- De sokan azt mondják, hogy nem is lehet itthon a lottókon nyerni...
- Most mit mondjak erre? Mi nyertünk, örülünk neki, ennyi igazából. Aki meg nem hisz benne, úgysem fog nyerni.

- Azóta is lottóznak egyébként?
- Ritkán, az az igazság. Nem akarunk telhetetlenek lenni, nekünk már bejött, most legyen másoknak is szerencséje. Mi nagyon boldogok vagyunk azzal, amit nyertünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás