promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyire könnyű megnyerni a lottót? Ezekkel a számokkal akár te is dúsgazdaggá válhatsz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vannak bizonyos számok, melyeket az emberek vagy bizonyos kultúrák szerencsét hozó erővel ruháznak fel. Ugyanez igaz bizonyos számokra, melyeket pedig balszerencsével társítanak. Nézzük milyen számokat játszunk meg a lottón, ha igazán szerencsések akarunk lenni.

Az ilyen számok választása általában személyes meggyőződéseken, hiedelmeken vagy egyéni preferenciákon alapul. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy egy szám valóban szerencsésebb lenne egy másiknál, hogy bizonyos számokat nagyobb eséllyel húznak-e ki a lottón, azonban vannak, akik esküdnek rá, hogy egy-egy szám számukra szerencsét hozott vagy akár hoz rendszeresen.

 Az emberek különböző módon értelmezik a szerencsét, és ezért különböző számokat tekintenek szerencsésnek. Számos kultúra és hiedelemrendszer kapcsolódik különböző szerencseszámokhoz. Itt van néhány példa:

1. Hét (7): A hetes egy nagyon elterjedt szerencseszám sok kultúrában. Sok vallásban és mitológiában fontos szerepe van (pl. hét nap van egy héten, heten, mint a gonoszok).

2. Négy (4): Kínában a négyes számot sok helyen kerülik, mert kiejtése hasonlít a halál szó kiejtéséhez.

3. Nyolc (8): A kínai kultúrában a nyolcas számot szerencseszámnak tartják, mert kiejtése hasonlít a gazdagságra utaló szavak kiejtéséhez.

4.Tizenhárom (13): Az Egyesült Államokban és más helyeken a tizenhármas szám gyakran peches számnak tartják, és sokan kerülik ez hazánkra is igaz.

5. Kettő (2): Egyes kultúrákban a páros számok szerencsésebbek, mivel azt gondolják, hogy hozzájárulnak az egyensúlyhoz és a harmóniához.

6. Hat (6): A hatos számot a kínai kultúrában szerencseszámnak tartják, mert azt gondolják, hogy hozzájárul a sikerhez és a pozitív energiához.

Emlékezz arra, hogy ezek a hiedelmek és babonák különböznek kultúrák, korok és emberi közösségek között, és nincs általánosan elfogadott vagy tudományosan bizonyított szerencseszám. A személyes hiedelmeid és kultúrád befolyásolja, melyik számot tartod szerencsésnek, melyiket nem. Biztos, hogy neked is volt már, hogy egy adott számra, időre autómárkára gondoltál és utána csak azt láttad. Ez bizony mind a tudatalattid játéka, ha valami a figyelmed elé kerül, onnantól arra fókuszálsz jobban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás