promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megtalálta hűtlen férje törölt telefonbeszélgetéseit, mikor szembesítette, olyasmi történt, amire a feleség egyáltalán nem számított

Megtalálta hűtlen férje törölt telefonbeszélgetéseit, mikor szembesítette, olyasmi történt, amire a feleség egyáltalán nem számított

Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Általában nincs jó vége annak, ha valakit hűtlenségen kapnak, azonban egy olyan reakcióval, mint amit ez a férfi adott, valóban el lehet terelni a figyelmet erről a tényről.

Egy angol férfi ugyanis úgy döntött, 6 millió dolláros kártérítési pert indít az Apple ellen, miután a felesége megtalálta a törölt beszélgetései között, hogy egy szexmunkással folytat beszélgetést. A középkorú férfi azért indít pert a tech-óriás ellen, mert állítása szerint a cég részéről meglévő „transzparenciahiány” okozta azt, hogy vége lett a házasságának.

A felelősségvállalást elkerülni szándékozó úriember az UniLAD beszámolója szerint elismerte a brit Times napilapnak, hogy a házassága utolsó éveiben valóban szexmunkásokhoz fordult némi izgalom reményében, ehhez pedig a telefonján lévő iMessage beszélgetőalkalmazást használta. Voltak olyan üzenetek, amelyek már több évesek voltak és ezekről már azt gondolta a férfi, hogy rég kitörlődtek az éterből.

Annak ellenére azonban, hogy a férfi valóban többször élt a ’törlés’ gomb nyújtotta opcióval, az iCloud és az Apple kapcsolatteremtő és felhőszolgáltatása volt az, amely végül lebuktatta. A felesége – akivel egyébként több, mint 20 éve voltak házasok – úgy fedezte fel ezeket az üzeneteket, hogy a család közös iMac gépén ugyanazt az alkalmazást kezdte használni, ahonnan előkerültek a beszélgetések. Ennek eredményeképp pedig egy hónapon belül már be is adta a válókeresetet.

A férfi reakciója azonban egészen vígjátékba illő, ugyanis a felelősség felvállalása helyett teljes mértékben kiakadt az Apple-re, elmondása szerint abszolút jogosan gondolhatta azt, hogy egy törölt üzenet az valóban teljesen kitörlődött. Mint fogalmazott, ez nagyon fájdalmas a számára a mai napig, ugyanis egy nagyon brutális útja volt annak, hogy a felesége számára kiderüljön, hogy nem volt mindig hűséges a kapcsolat során.

„Úgy gondolom, amennyiben racionálisan tudtam volna vele beszélgetni és nem lett volna ennyire brutális, ahogy ezt ő megtudta, még mindig házasok lennénk. Véleményem szerint ez az egész azért van, mert az Apple azt mondta nekem, hogy ezek az üzenetek törlődtek, miközben egyáltalán nem. Ha az üzenet az lett volna, hogy ’ezek az üzenetek törlődtek ezen az eszközön’, akkor nyilvánvaló lett volna, de a ’ezek az üzenetek csak ezen az eszközön törlődtek’ még jobb lett volna”.

A férfi ezt olyan szinten komolyan gondolja, hogy bizony pert indított a globális tech-óriás ellen, összesen 6.3 millió dollárnyi pénzt követel, amely állítása szerint lefedi a válással elszenvedett pénzügyi veszteségeit, valamint a jogi költségeket. Simon Walton, a férfi ügyvédje pedig teljesen kiáll mellette és elmondta, hogy az Apple-felhasználók számára egyáltalán nem lehet világos, hogy mikor számít ténylegesen töröltnek egy üzenet és nem egyértelmű, hogy egy másik készüléken az üzenetek töröltnek számítanak-e.