promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 jel, hogy a párod megcsal - Meg lehet bocsátani a hűtlenséget?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem minden párkapcsolat képes túlélni a hűtlenséget, főleg, ha kiderül.

Akármennyire is szeretjük a párunkat, sok munka működtetni egy kapcsolatot, még úgy is, hogy ezt nem mindig érezzük. Van, hogy gondok adódnak, átrendeződnek a prioritások, vagy csak elmúlnak az érzelmek, de ezeket szinte mindig lehet orvosolni kommunikációval – de van, hogy egyesek a „könnyebbik” utat választják, és a problémák megbeszélése helyett egy másik ember ágyába rohannak, hátha attól jobban érzik magukat.

A hűtlenség sokak szerint egyenesen egy megbocsáthatatlan bűn, hiszen azzal a másik elárulja a bizalmunkat, azt pedig szinte lehetetlen újra felépíteni, főleg, hogy az a tüske általában örökre ott marad az ember szívében. Persze olyan is megeshet, hogy megcsalásra gyanakszunk, pedig nincs is semmi a háttérben – íme 10 jel, ami arra utalhat, hogy valóban hűtlen volt hozzánk a szerelmünk:

  1. Nem tölt velünk minőségi időt: ez arra utalhat, hogy mások társaságában érzi magát jobban, nem velünk, ez pedig az elhidegülés jele.
  2. Rendszeresen tovább van a munkahelyén, vagy a barátaival: ez is azt jelezheti, hogy másokkal szívesebben van, mint velünk.
  3. Titkolózik: ha féltve őrzik a telefonjukat, vagy terelik a témát, akkor lehet, hogy valóban titkolnak valamit előlünk.
  4. Nagyon érdeklik a terveink: ha a párunk pontosan akarja tudni, hogy mit, mikor és hol csinálunk, akkor könnyen lehet, hogy azért érdekli ez annyira, hogy mikor találkozhat a szeretőjével – pedig bizonyos szempontból egy cuki dologról van szó.
  5. Többet jár edzeni: ez azért lehet, mert valaki mást akar lenyűgözni a testével, másnak akar imponálni.
  6. Új, menőbb ruhákat vásárol magának: ez is arra utalhat, hogy mást szeretne elkápráztatni, nem feltétlenül minket.
  7. Több készpénz van nála: ha kártyával fizet az ember, annak nyoma marad, de a készpénznél ez nem így van, vagyis titkos költésekről lehet szó, mint például egy motelszoba.
  8. Kevesebb az intim együttlét: ha a párunk már nem akar olyan sokszor ágyba bújni velünk, vagy egyáltalán nem igényi az intimitást velünk, akkor lehet, hogy ez azért van, mert máshol elégítik ki az igényeit.
  9. Nagyon tepernek a kapcsolatban: ez alapvetően pozitív dolog, de utalhat arra is, hogy a partnerünknek bűntudata van a megcsalás miatt, és így kompenzál.
  10. Hazugságok: ha egyszer rajtakaptuk a párunkat, hogy hazudott, akkor az valószínűleg újra meg fog ismétlődni, ez pedig a bizalom megromlásához vezet.

Ez a 10 jel persze nem jelenti azt, hogy a szerelmünk biztosan megcsal minket, csupán piros lámpák lehetnek, amikre mindenképp érdemes odafigyelni, legalábbis Sarah Woodward szerint, aki párkapcsolati tanácsadó.

Ha kiderül, hogy a szerelmünk valóban hűtlen volt hozzánk, akkor leginkább rajtunk múlik, hogy kidobjuk őt, vagy adunk neki még egy esélyt. Ezzel kapcsolatban beszélgetett Pirner Alma és Hevesi Kriszta, szexuálpszichológus:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás