promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rendőrség teljesen kiborult egy segélyhíváson, a magyaroknak kell megfizetnie az emberéleteket veszélyeztető tréfa árát
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érkezett már bejelentés idegen invázióról és a mise kezdési időpontjáról is.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendőrség idén is összegyűjtötte a legfurcsább bejelentéseket, hívásokat, amik a magyarországi segélyhívó központokba érkeztek. Ezek néha olyan abszurdak, hogy akár röhöghetnénk is rajtuk, de ilyenkor sokan nem gondolnak bele, hogy amíg a központosok a fölösleges hívásokkal foglalkoznak, addig a másik vonalon valaki valódi életveszélyben lehet, ő akár az életével is fizethet a heccekért és más tudatlanságáért.

Volt, aki atomtámadásnak hitte az áramszünetet, más rendőrökkel akarta megkerestetni a kutyáját, amelyik elszökött.

A 112-es segélyhívó minden évben rengeteg meghökkentő hívást kap. Ezek közt akadnak ugyan kifejezetten  naív hívások, de megesik, hogy valaki szánt szándékkal csinál viccet a dologból.

Akad olyan, aki szerint a idegen lények elfoglaltál a bolygót, más a mise kezdési időpontja felől érdeklődött.

Az anyagból kiderül, hogy az indokolatlan segélyhívás szabályszegésnek minősítendő, így akár komoly büntetést is vonhat maga után. Vannak igazán egyértelmű esetek, mikor valaki nyilvánvaló heccelési szándékból telefonál, de van mikor az állampolgárok tényleg puszta tudatlanságból tárcsázzák a segélyhívót. Akik abszurd hívásokkal foglalják a vonalat, azokat a központ fel is jelenti, hiszen ennek mások fizetik meg az árát, akik akár életveszélyben is lehetnek..

Akár 150 ezer forint is lehet a büntetés.

Az például, hogy elszökött a kutya, nem a segélyhívó vonal, és nem is rendőrség hatásköre. Van azonban olyan is, aki tudakozónak használja a vonalat (a belföldi tudakozó száma jelenleg 11800). A teljes összeállítást itt tudjátok megnézni:

A hatóság mindenkit arra kér, hogy senki se telefonáljon fölöslegesen, különösen ne szilveszterkor, mikor több ezerrel több bejelentést kapnak.

A 112-es segélyhívószám az Európai Unió valamennyi tagállamában elérhető, és a nap bármelyik pillanatában elérhető. Az Európai Unió kezdeményezése jött létre, hogy egységes segélyhívószámként szolgáljon az összes tagállamban. A cél az volt, hogy a bajbajutottaknak csak egyetlen számot kelljen megjegyezniük, függetlenül attól, hogy rendőrt, mentőt vagy tűzoltót szeretnének hívni.

A 112-es szám ingyenesen hívható minden nyilvános, vezetékes és mobiltelefonról. A legtöbb mobiltelefonon a 112-es szám a billentyűzár feloldása nélkül is elérhető. Még abban az esetben is lehet 112-es hívást indítani, ha nincs hálózat a mobiltelefonon. A 112-es hívásokat Miskolcon és Szombathelyen kialakított hívásfogadó központokban fogadják hazánkban. Itt a hívásfogadó operátorok veszik át a hívásokat, és szükség esetén továbbítják azokat az illetékes, intézkedő készenléti szervek felé. 

A rendőrség korábban arról számolt be, hogy a segélyhívásoknak majdnem a felénél nem kell riasztani senkit. Egy korábbi vicces összeállítást itt lehet meghallgatni a rendőrség jóvoltából:

Itt pedig egy még korábbi összeállítás, ami azzal kezdődik, hogy a kocsmáros nem nyitott ki 2-kor, más nem főzött ebédet, van aki a villanyszámlát nem találta meg, csuklik, vagy nem tudja az időt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás