promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lecserélték Sylvester Stallone magyar hangját, olyan színész vette át a munkát, aki soha nem szinkronizálta még a Rocky sztárját
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lecserélték Gáti Oszkárt, már nem ő szinkronizálta Sylvester Stallonét.

Vannak olyan világsztárok, akiknek a nevéhez és arcához társul egy jól ismert magyar hang; egy olyan szinkronszínész, aki nélkül el se tudnánk képzelni az adott sztár egyetlen filmjét vagy sorozatát sem. Ilyen például Kökényessy Ági, mint Jennifer Anitston hangja, Stohl András (Matt Damon, Brad Pitt), Kálid Artúr (Will Smith), Dörner György (Bruce Willis, Eddie Murphy), Ujréti László (Terence Hill), vagy Gáti Oszkár (Sylvester Stallone).

Kétségtelen, hogy Gáti Oszkár előtt már többen is szinkronizálták Stallone-t valamelyik filmjében, mégis az ő neve és hangja jut eszébe mindenkinek, ha szóba kerül a Rocky és a Rambo sztárja. Gáti Oszkár először az 1982-es Rambo-ban szinkronizálta Sly-t, előtte olyan színészek kölcsönözték a hangját, mint például Láng Balázs (A lázadó), Mihály Győző (Capone), Kőszegi Ákos (Édenkert a sikátorban), vagy Kálid Artúr, aki a Rocky első három részében egyedül, majd a 4. és 5. rész második szinkronváltozatában szólaltatta meg Sylvester Stallone-t. Utóbbi kettőnek az első szinkronverziójában Gesztesi Károly, illetve Gáti Oszkár volt a világsztár magyar hangja, majd Kálid Artúr teljesen kikerült a képből, ugyanis a Rocky Balboa-hoz már Gátit, a Creed-filmekhez pedig Gesztesit kérte fel a szinkronstúdió.

Kálid Artúr 2023 előtt utoljára a Get Carter című film 3. szinkronváltozatában adta Stallone hangját, aztán tavaly kikerült a Netflixre a Sly című dokumentumfilm, amiben természetesen ő kölcsönözte a fiatal sztár hangját. Ez egy teljesen logikus döntés volt a Mafilm Audio Kft. részéről, és adta volna, hogy a felnőtt, már jelenkori Sylvester Stallone-t Gáti Oszkár szinkronizálja.

Mégsem így történt, lecserélték Gátit, és helyette egy olyan színészt kértek fel a feladatra, aki eddig soha, egyetlen produkcióban sem szinkronizálta Stallone-t. Benkő Péter neve inkább olyan színészekkel forrt össze, mint Jay Kerr és Ramón García, de szinkronizálta korábban Chevy Chase-t és Terence Stamp-et; sőt, ő volt a 2019-ben bemutatott élőszereplős Aladdin-ban a szultán magyar hangja is. Benkő Péter egyébként kiváló, Jászai Mari-díjas színművész, aki az Egri csillagok révén lett országosan ismert (ő játszotta Török Jancsi szerepét).

Azt nem tudni, hogy Gáti Oszkár helyett miért Benkő Péter lett hirtelen Sylvester Stallone hangja, hiszen Gáti 2023-ban két filmben is megszólaltatta a világsztárt (A galaxis őrzői 3., A feláldozhatók 4.). Talán Gáti éppen más munkában volt, amikor megcsinálták a Sly szinkronját, vagy a stúdió nem akarta kifizetni azt a díjat, amit a színész kért volna érte - ugye hasonló történt Csernák Jánossal is az egyik Liam Neeson-film esetében.

A Sly egyébként egy amerikai dokumentumfilm Sylvester Stallone életéről és örökségéről, aminek premierje a 2023-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és 2023. november 3-án jelent meg a Netflixen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás