promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a gyönyörű színésznő Jennifer Aniston magyar hangja, aki kísértetiesen hasonlít a Jóbarátok sztárjára
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kökényessy Ági már számtalan filmben és sorozatban kölcsönözte a hangját Jennifer Anistonnak.

Nincs olyan ember, aki ne hallotta volna már csengő-bongó hangját, ami számos filmben és sorozatban tűnt már fel, sokan azonban talán nem tudják, hogy Kökényessy Ági számtalan remek színházi szerepet is maga mögött tudhat, valamint több darabot is rendezett már. Nem mellesleg pedig Jennifer Anistonhoz hasonlóan ő is gyönyörű.

Ugyanis ő az állandó szinkronhangja a hollywoodi színésznőnek, ő szinkronizálja a mozifilmekben, és ő szólaltatta meg a Jóbarátok Rachel Greenjeként is, ami talán a mai napig a legemlékezetesebb szinkronka. Az 56 éves magyar sztár pedig ugyanúgy egy szőke, vonzó színésznő, mint amerikai kolléganője.

Kökényessy Ágil ezek mellett azt lehet tudni, hogy gyermekként a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, majd a Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségizett, ahol tagja volt az iskola Zádor Istvánné vezette Toldy Teátrumának.  Ezt követően a Színház- és Filmművészeti Főiskolán diplomázott 1989-ben, és még abban az évben a Madách Színházhoz szerződött.1999-től pedig szabafoglakozású színésznőként több társulatnál is szerepelt, 2020 óta pedig a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház tagja.

A legtöbben azonban nyilvánvalóan Jennifer Aniston magyar hangjaként ismerjük, akit először a Jóbarátokban szinkronizált. A színésznő a Glamournak adott interjújában néhány évvel ezelőtt el is árulta, hogyan találta meg Rachel Green szerepe.

Mohácsi Emil szinkronrendezőnek köszönhetjük, aki annak idején többek között engem is kiválasztott erre a sorozatra. Nem gondoltuk, hogy ekkora sikere lesz. Tíz éven keresztül zajlott a közös munka, élveztem minden percét. Valójában soha nem láttam egyben a sorozatot, nem ismerem a teljes sztorit. Mostanában viszont belenéztem egy-egy részbe és rájöttem vannak jelenetek, amikre egyáltalán nem emlékszem.

- mesélte akkoriban a szerep kapcsán.

Ugyanebben az interjúban Kökénnyessy Ági elárulta azt is, hogy akinek van füle ehhez az azonnal egy „Jó napot kívánokból” felismeri a hangját, de olyan esettel is találkozott amikor valaki annak ellenére, hogy nézte a sorozatot vagy filmet, amiben szinkronizált nem ismerte fel a hangját, amikor élőben hallotta.

A színésznőt azonban nem csak a szinkron de a színházi munkái miatt is ismerhetik a nézők, melyek közül az alábbiak voltak a kedvencei:

Szerencsére volt jópár darab az életemben, ha sorba megyünk az időben: még a főiskola alatt volt egy darab Verebes István rendezésében Szép Ernő: Vőlegény címmel, nálam ott kezdődött az első nagy szerep. A Madách Színházban is volt néhány jelentős feladat, amire nagyon jó érzés visszagondolni: 27 évig játszottam a Macskák című musicalben. Emlékezetes szerepek egyike Pozsgai Zsolt Szeretlek színház alkotása is, melyben egy cigánylányt alakítottam, imádtam. Hasonló érzésekkel tölt el a Csókos asszonyban alakított Kató szerepe, Kocsis István drámája az Árva Bethlen Kata, az Új Színházban Pozsgai Zsolt darabja a Meztelen éj...Mozart vagy A második teríték. Jelenleg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház állandó tagja vagyok, itt is több fantasztikus- Rettenetes szülők, Pillantás a hídról, Nem élhetek muzsikaszó nélkül- darabban játszom, emellett pedig több színházban is rendeztem.

- mesélte pár éve a színésznő.

Jennifer Aniston és Kökényessy Ági között pedig külsőre is igen nagy a hasonlóság, ami az alábbi fotón is remekül látszik.

Forrás: Femina / Glamour / Wikipédia

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás