promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki Julia Roberts magyar hangja, akit az RTL népszerű sorozatában ismerhetett meg az ország
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tóth Enikő a lehető legjobb választás volt Julia Roberts szinkronhangjának.

Azoknak akik szeretik a Julia Roberts filmeket és magyar szinkronnal nézték őket kétségkívül örökre az emlékezetükbe zárták a gyönyörű színésznő csengő-bongó bársonyos magyar hangját. Ma már el sem tudnánk képzelni, hogy a hollywoodi színésznőt ne Tóth Enikő szinkronizálja, a két művész közötti kapcsolat pedig nem csak a filmek miatt, de kísértetiesen hasonló külső vonásaik miatt is megkérdőjelezhetetlen.

Tóth Enikő még 1977-ben a Ki mit tud? című tehetségkutató műsorban volt először látható, ahol vers kategóriában indult, majd 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán végzett. Előnyös nőies külső adottságai pedig már a kezdetektől fogva erőteljesen meghatározták szerepkörét, bár főként komédiákban volt látható, más műfajokban is bizonyíthatta tehetségét. A színésznő a legnagyobb sikerét a Páratlan párosban aratta, amit már több mint 25 éve játszik a színpadon. 

Ezek mellett azonban természetesen nem mehetünk el szó nélkül figyelemre méltó szinkronkarrierje mellett sem. Természetesen leggyakrabban Julia Robertsnek adja a hangját. Első alkalommal a Micsoda nő!-ben szinkronizálta. A szinkronrendező egyébként azért szemelte ki a feladatra, mert nevetésük és temperamentumuk egyaránt magával ragadó és rendkívüli módon hasonlít egymásra.

Tóth Enikő azóta legendássá váló első Julia Roberts szinkronja az alábbi részletben is jól megfigyelhető:

A két színésznő azonban nem csak temperamentumban, de külsőleg is igencsak hasonlít egymásra. A magyar nézők számára már kétségkívül mondhatjuk, hogy Julia Roberts arcával összefonódott az őt már több mint húsz éve szinkronizáló gyönyörű színésznőnk hangja. A dolog extra érdekessége, hogy Tóth Enikő és tengerentúli kolléganője külső vonásaikat tekintve is nagyon hasonlítanak egymásra, a meleg barna szemek és a széles, ikoniksua mosoly mindkettőjük védjegyévé vált, a hosszú barna hajkoronáról nem is beszélve, ami az alábbi fotókon is jól látszik.

 

Tóth Enikő egyébként az utóbbi években az RTL-en futó A mi kis falunk című sorozatból is ismerős lehet a nézőknek, amelyben a pletykás falubéli hölgyet, Zömbiknét alakítja egészen kíválóan.

Forrás: Wikipédia / Femina

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás