promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki Jason Statham magyar hangja, aki a Szomszédokban lett az ország kedvence
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jason Statham állandó magyar hangja már 60 éves, és az egész ország jól ismeri.

Nemrég mutatták be a mozikban Jason Statham legújabb akciófilmjét, A méhész-t, ami a kritikusok értékelése szerint 70, míg a nézők visszajelzései alapján 93 százalékon áll a Rotten Tomatoes nevű oldalon. De vajon tényleg ennyire jó lett A méhész? A magyar kritikusok egyáltalán nem voltak elragadtatva a produkciótól, a Promotions filmes újságírója is kíméletlenül nekiment: elmondta, hogy szerinte mi a legnagyobb probléma Statham legújabb akciódömpingjével.

Jason Statham - aki egyik filmjében két magyar szót is elejt - már régóta a pályán van Guy Ritchie-nek köszönhetően, és bár egy-két alkalommal szinkronizálta őt többek között Kamarás Iván, Jakab Csaba, és László Zsolt, 2010 óta kizárólag Epres Attila az akciósztár magyar hangja. A Jászai Mari-díjas színészt jól ismeri az ország, hiszen számos népszerű sorozatban és filmben is szerepelt; az utóbbi években az RTL nézői láthatták például a Keresztanyu-ban, a Hotel Margaret-ben, és a Mellékhatás-ban, de szerepelt a kultikus Szomszédok-ban is.

Epres Attila középiskolai tanulmányai alatt amatőr színjátszó volt, a soproni FINTOR színpad tagja volt. 1986-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd elszerződött a Vidám Színpadhoz. Az utána következő években olyan színházak társulatának tagja volt, mint az egri Gárdonyi Géza Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Vígszínház, illetve az Örkény István Színház; de játszott még Miskolcon, Győrben, Székesfehérváron, valamint Budapesten a Madách, az Arizona, a József Attila, a Kamara, a Radnóti, a Magyar Színházban, és a Játékszínben.

Ugyan már 1982-től kapott kisebb szerepeket különféle mozgóképes alkotásokban, mégis a Szomszédok volt az, ami országosan ismertté tette őt. Összesen 179 epizódban játszotta Bíró Laci karakterét. A Partizán tavaly karácsonykor kiadott egy Szomszédok különkiadást, ahol a régi szereplők beszéltek a legendás sorozatról - ebben többek között Epres Attila is részt vett.

A Szomszédok különkiadását alább nézhetitek meg:


Epres Attilát a Szomszédok után egészen 2015-ig nem igen lehetett látni szélesebb körben ismert filmben és sorozatban, aztán Rudolf Péter Kossuthkifli című szériájában kapott szerepet; ő volt a narrátor. Majd jött a Brazilok című film, aztán az Aranyélet és a Csak színház és más semmi, aztán később az RTL saját gyártású sorozatai.

Jelenleg nem látható egyetlen televíziós produkcióban sem, de jellegzetes hangját mindenki felismerheti, ha megnézi Jason Statham legújabb akciófilmjét, A méhészt.

Így néz ki Epres Attila:

(Fotó: rtl.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás