promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem fogod elhinni, így néz ki Eddie Murphy szinkronhangja, a 70 éves kiváló művész és színházigazgató, Dörner György
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dörner György nem csak Eddie Murphy, de Bruce Willis állandó magyar hangja is.

Eddie Murphy rajongói kirobbanó örömmel fogadták a hírt, hogy a legendás színész visszatér Axel Foley szerepében a Beverly Hills-i zsaru franchise legújabb részében, amit a Netflix kínálatában lehet majd elérni. A Beverly Hills-i zsaru 4. részének előzetese nemrégiben látott napvilágot, és már most óriási várakozás övezi a film premierjét.

Az eredeti Beverly Hills-i zsaru trilógia első két része kultikus státuszt ért el az 1980-as években. Eddie Murphy humorral és karizmával teli alakítása, mint a motoros Detroit-i zsaru, aki a gazdag és pazar Beverly Hills-i környezetbe csöppen, máig emlékezetes. A filmek nem csupán krimi-vígjátékok voltak, hanem olyan ikonikus karaktert hoztak létre, amely generációk számára marad örökzöld; nem beszélve a jól ismert zenei témájáról.

A Beverly Hills-i zsaru 4. része hosszú várakozás után érkezik ezúttal a Netflix-re, és az előzetesben látható jelenetek arra utalnak, hogy a film ismét tele lesz poénokkal, akcióval és Eddie Murphy karakterisztikus stílusával.


Persze egy ilyen népszerű film régóta várt folytatásához dukál a kiváló magyar szinkron is; vagyis az egyetlen szinkronhang, aki Eddie Murphy esetében szóba jöhet, hiszen Dörner Györgynél jobban senki sem tudja kölcsönözni a színész-komikus játékosságát és vagányságát; elég csak azokra a filmekre gondolni, amiben Murphy több különböző karaktert játszott egyszerre (A bölcsek kövére, Norbit)

Az idén 70 éves kiváló művész és színházigazgató, Dörner György megszámlálhatatlan mennyiségű filmben szinkronizált már, de kétségtelen, hogy vannak olyan hollywoodi sztárok, akiknek neve hallatán rögtön halljuk a fülünkben a Kossuth-díjas színművész jellegzetes orgánumát. Hiszen nemcsak Eddie Murphy-nek, de az évtizedek során többször volt Mel Gibson (A rettenthetetlen, Halálos fegyver-filmek), Michael Douglas (A smaragd románca, A Hangya), Sam Neill (Jurassic Park-filmek, Jurassic World: Világuralom), míg Bruce Willis-nek ő volt az állandó magyar hangja.

Sajnos Bruce Willis-t már soha többet nem tudja szinkronizálni a Die Hard sztárjának betegsége miatt, de Eddie Murphy karaktereit még sokáig, és bízzunk benne, hogy a Beverly Hills-i zsaru 4. részében Axel Foley az eredeti hangján fog megszólalni magyarul.

Dörner György hangja egyébként a gyerekek számára is ismerős lehet, hiszen amellett, hogy ő volt az Egy bogár életében Szökken hangja, 1995 óta ő szinkronizálja a Toy Story legendás csillagharcosát, Buzz Lightyear-t is, aminek nemrég jelentették be az 5. részét.

Így néz ki az idén 70 éves Dörner György:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás