promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült kik készítik a következő Star Wars mozifilmet, a választás meglepő de rengeteg bizakodásra ad okot
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pár év, és ismét a mozikban izgulhatunk a messzi-messzi galaxisért.

A messzi-messzi galaxis jövője egyre bíztatóbb fordulatokat vesz, nemrégiben Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív vezetője, erről egy hosszú cikkben számoltunk be, hogy miért jelent nagyon-nagyon jót. Nemsokkal később érkezett a hír, hogy a Mandalóri-saga egy mozifilmben fog kicsúcsosodni, ami rögtön címet és bemutatódátumot is kapott, nemrég pedig felkerült az eddigi legdrágább, Jude Law-ot is felsorakoztató Star Wars sorozat, az Acolyte előzetese is az internetre.

Most újabb bíztató fejlemények érkeztek a Star Wars világából. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a 2026-os A mandalóri és Grogu mellett (amit Jon Favreau ír és rendez) készül egy Rey történetét folytató mozifilm, ami az új Jedi rend megalapításáról fog szólni (Star Wars: New Jedi Order).

A produkció igazi mentőőv lehet Daisy Ridley-nek, akit üldöz a Star Wars átok: bár az új trilógia idején olyan nagy költségvetésű blockbusterben kapott helyet, mint a Gyilkosság az Orient-expresszen, nem sikerült igazán megvetnie a lábát Hollywoodban, és inkább bukások sorakoznak a neve mellett (A fejedbe látok, A lápkirály lánya, A buborék).

Elsőre bizakodásra adott okot, hogy a főleg sorozatírásban jeleskedő Damon Lindelof (Hátrahagyottak, Lost, Watchmen) írta volna a filmet, ám ő azóta Justin Britt-Gibson írótársával együtt kiszállt a projektből. Az írói kreditjük valószínűleg megmarad, de a végső forgatókönyv így most a hullámzó teljesítményű Steven Knightra marad, ráadásul a filmet az a Sharmeen Obaid-Chinoy rendezi majd, akinek a jól induló, végül katasztorfálisan szétcsúszó Ms. Marvel sorozatot köszönhetjük.

A Star Wars univerzum harmadik része azonban úgy tűnik, hogy továbbra is jó kezekben van.

Bár tavaly azIndiana Jones és a sors tárcsája sokak szerint továbbra is a karakter megcsúfolása, és a film a mozikban is alaposan elvérzett, Kathleen Kennedy ismét bizalmat szavazott James Mangoldnak, akinek a legutóbbi fiaskója mellett viszont olyan remekművek szerepelnek a neve alatt, mint a Logan vagy Az aszfalt királyai.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Mangold filmje a Régi köztársaság előtti időkbe, többezer évvel a Skywalker-saga előtti időkbe vezet majd vissza minket, amivel ez lesz a Star Wars univerzum eddigi legnagyobb "tágítása".

A Dawn of the Jedi a jedik eredettörténete lesz, és most írót is kapott Beau Willimon személyében.

Beau Williamontól nem idegen a Star Wars világa, mivel dolgozott a hamarosan második évadjával érkező Andorsorozaton  is (három részt írt belőle), ami ugyanakkor történetesen az egyik legkevésbé "Star Wars-os" Star Wars mozgókép, annál sokkal sötétebb, komolyabb húrokat penget. 

Williamon azért tűnhet meglepő választásnak, mert a filmográfiája alapján eddig is (az Andor-hoz hasonló) politikai témájú filmek készítésében jeleskedett, mint a demokrata elnökválasztási kampányról szóló Clooney-mozi, A hatalom árnyékában, vagy Kevin Spacey fehérházas sorozata, a Kártyavár. Ezek alapján arra lehet számítani, hogy Mangold filmje is inkább az intrikákra fókuszál, semmint a nagy ecsetvonásokkal felfestett kalandozásokra. Egy viszont biztos: a színdarabíróként is dolgozó Williamon még sosem írt rosszat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás