promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Star Wars rajongók egy héten belül kaptak egy borzalmas és egy csodálatos hírt is, de csak az a biztos hogy a messzi-messzi galaxis óriási bajban van
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik szeme sír a rajongóknak, a másik viszont nevet.

A Szukits Kiadó hosszú, 17 éves múltra tekint vissza a Star Wars-regények és -képregények kiadásában. Azonban most bejelentették, hogy lezárul ez a korszak, és többé nem fognak újabb Star Wars-kiadványokat megjelentetni a kiadó égisze alatt. Ez azt is jelenti, hogy a már megjelent kötetek értékesítése is befejeződik.

Az előrendelhető kiadványok még megjelennek, ám alacsonyabb példányszámban, de újabb előrendelhető címek már nem lesznek elérhetők. A raktáron lévő címeket június 30-ig lehet megvásárolni, ezt követően pedig lezárul az értékesítésük. Ez az intézkedés érinti mind a kánon, mind a legendák és a képregények kiadványait, vagyis minden olyan Star Wars-terméket, amelyet a Szukits Kiadó adott ki.

A kiadó azt javasolja, hogy azok, akik még hiányzó darabokkal bővítenék gyűjteményüket, sürgősen szerezzék be azokat. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a kiadványok forgalomból való kivonása után a Star Wars-irodalomhoz való hozzáférés nagyobb áron lehet csak lehetséges, mivel már most is többszörös áron találnak gazdára az interneten az általuk kiadott kötetek.

Halek Attila, a cég marketingvezetője a Telexnek elmondta, hogy hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között nem érdemes folytatni a kiadást. Bár egyelőre nincs információjuk arról, hogy ki veheti át a Star Wars-címek kiadását Magyarországon, bíznak benne, hogy egy másik kiadó betölti majd ezt a űrt. A Kolibri Kiadó például 2015 óta ad ki Star Wars-kiadványokat, és a jövőben terveznek új címek megjelentetését is.

A Star Wars népszerűségét ismerve aligha maradunk sokáig új Star Wars könyvek és képregények nélkül.

Érkezett azonban jó hír is a Star Wars háza tájáról, mégpedig egy mozibemutató. A Star Wars filmes jövőjével korábban már behatóan foglalkoztunk ebben a cikkünkben, most pedig bemutatódátumot is kapott az egyik filmprojekt, nem kell tovább találgatni, hogy hány év múlva kerül moziba a következő Star Wars film. 

A Disney bejelentette, hogy két év múlva, 2026-ban érkezik a mozikba a The Mandalorian & Grogu. Bob Iger, a Disney vezetője erősítette meg a hírt, miközben bemutatta a stúdió következő nagyobb projektjeit. A filmet Jon Favreau fogja rendezni, a főszerepet Pedro Pascal alakítja majd. A forgatás várhatóan idén júniusban kezdődik, és olyan ismert karakterek is feltűnhetnek benne, mint Ahsoka, Zeb és talán Luke Skywalker is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás