promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki nem találnád, ki játszotta a fiatal Ahsokát a legújabb Star Wars-sorozatban
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rosario Dawson bújt a bölcs Ahsoka bőrébe, de a karakter saját sorozata visszavisz minket a klónháborúk idejébe, ahol más játssza el az animációs széria gyerekkorú hősnéjét.

Ahsokát még gyerekként ismerhettük meg a Star Wars: A klónok háborúja című animációs sorozatban, de a Star Wars: Lázadókban már bölcs Jediként (pontosabban egy Erőhasználó harcosként, hiszen ebben az időszakban már nem hívta magát Jedinek) tűnik fel, jóllehet kilépett a rendből. Ezek után nem is volt kérdés, hogy a Birodalom bukása körüli történetekben felnőtt nő játssza Ahsokát az élőszereplős Star Wars filmekben, ami meg is történt A Mandalóri második évadának ötödik részében: ekkor debütált Rosario Dawson, aki több mint tökéletes választásnak bizonyult.

Utána Ahsoka ismét kameózott egy rész erejéig a Boba Fett könyvében, mielőtt elértünk volna a Disney+ idei nagy dobásához, a 8 részes Ahsokához, ami már Thrawn főadmirálist is csatasorba állítja a tősgyökeres Star Wars rajongók megnyeréséért.

Igen ám, de Ahsoka alapvetően egy olyan gyerekkarakternek indult, akivel a TV-képernyő előtt ülő ifjonc lurkók is könnyebben tudnak azonosulni. Az Ahsokában pedig ismét visszatérünk abba az időbe, mikor Anakin és Ahsoka még vállt váll vetve harcoltak a galaxis megmentéért, és itt bizony ismét tizenéves korúként tűnik fel a narancsbőrű togruta. A készítők nem akárkit castingoltak erre a fontos szerepre, 

a tinédzserkorú Ahsokát Ariana Greenblatt alakította.

​Ha a fiatal színésznő a togruta smink alatt ismerősnek tűnik, az nem véletlen. Greenblatt két másik nagy költségvetésű blockbusterben is feltűnt már az idén, igaz a Barbie-ban csak a háttérben tűnik fel párszor, a 65 című Adam Driver féle dínós sci-fiben viszont főszerepet játszik (utóbbi azért vicces, hiszen Adam Driver Anakin unokáját alakítja a Star Warsban. Úgy tűnik nagyon kicsi ez a galaxis).

A 16 éves Ariana a Disney sztárgyárából bújt elő, mint Miley Cyrus, Zendaya, vagy legutóbb Jenna Ortega. Utóbbival évekig közösen szerepeltek a TV-ben, Ariana a gyerekek körében igencsak népszerű TV-sorozatban A zűr közepében játszotta Ortega kishúgát. A filmes életműben mégsem ez a legmeglepőbb, hanem az, hogy nem ez az első alkalom, hogy a fiatal lány egy földönkívüli szerepéhez szükséges sminket visel:

Greenblatt játszotta a fiatal Gamorát a Bosszúállók: Végtelen háborúban.

A Marvel univerzum Gamoráját és a Star Wars Ahsokáját tehát ugyanaz a színésznő játsza. A Végtelen háborúban két jelenetben is láthajuk Arianát, egyszer egy visszaemlékezésben, ami Thanos és Gamora találkozását meséli el, majd a csettintés után, mikor a Thanos elméjében létező kislány megkérdezi, mit kellett feladnia, hogy beteljesítse küldetését.

Most az Ahsokában a címszereplő kerül hasonló helyzetbe, mint a Marvel filmjében Thanos. Miközben Ahsoka eszméletlenül merül a tengervízben, az elméje egy téren és időn kívüli helyre kerül, ahol egykori mestere, Anakin ad neki egy utolsó leckét. A lecke pedig visszavezeti őt a klónháborúk idejébe.

A Jediket egykor békefenntartóknak tekintették, de a klónháborúk alatt a galaxis egyik leghatékonyabb milíciájává váltak. Ahsoka számára ez nem jelentett különösebb problémát, hiszen átélte a háborút - sőt, gyakran lelkesen harcolt -, de évtizedekkel később még mindig harcol, és nyilvánvalóan nem ez az az élet, amire vágyott. A rendet már rég maga mögött hagyó Jedi még mindig örlődik a sorozatban.

Próbál kibújni "a halál és a háború öröksége" alól. Végül Anakin szelleme (?) segít neki, hogy helyre tudja tenni magában a sok halált, és ismét rálépjen arra az útra, ahova az erő vezette: a harcosok útjára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás