promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégis mekkora kamu Az álommeló? Még a telefonálás is humbug Balogh Levente műsorában
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szánalmas, ahogy az RTL teljesen hülyének akarja nézni az embereket Az álommelóval.

Sokszor nem tudom eldönteni, hogy az RTL tényleg ennyire hülyének nézi a nézőit, vagy csak a saját értelmi szintjükhöz mérve gyártják a műsoraikat? Az álommeló-ról persze mindenki tudja, hogy egy szórakoztató reality, aminek nyilván van egy komoly tétje, hiszen Balogh Levente nem fog akárkit felvenni elnöki asszisztensének, de hogy mennyire lehet komolyan venni ezt az egész műsort, és mekkora részét teszik ki a megrendezett, a nézők szórakoztatását szolgáló töltelékelemek, azt tisztán tükrözik a televíziósban sugárzott adások.

Nagyjából az Exatlon Hungary-hez tudnám hasonlítani Az álommeló-t, mert ott is vannak versenyzők, akik egy nagy fődíjért küzdenek, de közben jócskán bele van adagolva a "realitység", amikkel eladhatóbbá, izgalmasabbá, nézhetőbbé teszik a műsort. A probléma viszont az - és ez mindkét műsorra igaz -, hogy a készítők ezeket az átlátszó, sokszor röhejes reality-töltelékeket annyira túldramatizálják, hogy csak a világ hülyéi nem veszik észre, mennyire kamu az egész. Mondok egy egyszerű példát: az Exatlon Hungary-ben a készítők elvárják a nézőktől, hogy elhiggyék, a versenyzők mikroporttal felszerelkezve fekszenek és kelnek; tehát ott már a reggeli ébredések is teljesen megrendezettek.

Balogh Levente álommelós műsora pedig hemzseg a túldramatizált kamuktól: kezdve az egy adásos mellékszereplőktől, akik egyik nap még a győztes csapatban jópofiznak, és jól kijönnek mindenkivel, majd másnap meg sem jelennek az office-ban, és emailben felmondanak, a nézők ellenszenvének kiváltására felbérelt küzdőtársak, akik a versenyzők között is csak konfliktust, bosszúságot okoznak, vagy a röhejesebbnél röhejesebb feladatok, amikről Bochkor Gábor azt mondta, hogy megalázók.

De foglalkozhatunk csak a szerdai adással is, ami most feltette az i-re a pontot, és gyakorlatilag a nézők arcába üvöltötte, hogy

Az álommeló egy megrendezett kamuműsor.

Már eddig is voltak olyan feladatok, amiknek semmi köze nem volt az elnöki asszisztensi pozícióhoz (nyilván egyes feladatok azért kellenek, hogy Balogh Levente kiismerje a jelölteket), de úgy vettem észre a kommentszekciókban, hogy a szerdai adás után nem csak én gondolkodtam el azon, hogy valójában nem is kell diploma ahhoz, hogy valaki 3 milliós fizetésért Balogh Levente jobbkeze legyen, bőven elég, ha össze tud kutyulni egy színváltós limonádét, vagy elhoz neki egy szarvasgombás pizzát a két sarokkal arrébb található pizzázóból.


Persze ezeknek a feladatoknak is megvan a maga nehézsége, próbára teszik az ember memóriáját és koncentrációját, ugyanakkor kiszűrik azt, hogy bizonyos szempontból kinek nem sikerült túljutnia már az általános iskola 1. osztályos szintjén sem. Csodálkozom, hogy Balogh Levente nem küldte haza a fél brigádot, miután bebizonyosodott, hogy egyikük sem szövegértésből diplomázott.

Ugyan hogy akar valaki elnöki asszisztens lenni, aki már egy papírról leolvasva sem tudja értelmezni, hogy egy darab citrom az nem egy egész rekeszt jelent?

Ennyi erővel Opitz Barbit is berakhatták volna a műsorba, ő úgyis bebizonyította már a Szerencsekerék-ben, hogy hasonló értelmi szinten mozog, mint a legtöbb jelölt, és még húzónév is lett volna, ami tovább növelte volna a nézettséget. Persze az is a műsor része, hogy a jelöltek megjátsszák az aluliskolázott hülyét, akiken kifog egy ki szövegértés - ez is mind azért kell, hogy izgalmas legyen a verseny.

Szóval nem igazán tiszta, mi az RTL célja Az álommeló-val, hiszen őket nem érdekli, ki lesz Balogh Levente asszisztense, ők csak számokat, nézettségi adatokat látnak maguk előtt, éppen ezért náluk a reality-faktor szintjének növelése egyenes arányosságban van a nézettség növekedésével és stabilizálásával.

Jó lenne tudni, Balogh Levente és a segítők mennyi pénzt markolhattak fel azért, hogy egy ilyen röhejes műsorhoz adják a nevüket; de akár úgy is kérdezhetném, hogy Balogh Levente mennyi pénzt kapott azért, hogy lejárassa magát?

Merthogy a szerdai adásban azért nem küldött haza senkit sem, mert hirtelen kapott egy telefont, és el kellett mennie egy fontos tárgyalásra. Na, most megint kit akarunk hülyének nézni? Nincs az a fontos tárgyalás, amit egy hirtelenjött telefonhívással szoktak beiktatni a nap végén, de a műsor készítői elvárják a nézőktől, hogy elhiggyék, az elnök úr tényleg fontos ügyek miatt nem zavarta haza azt a két jelöltet, aki nem először került már a veszélyzónába.

Ugyan Balogh Levente nemrég elszólta magát, hogy nem Anna nyerte meg az évadot, de Bence valamilyen oknál fogva mindig megússza a kiesést - pedig jó ideje alulteljesít minden egyes feladatban. Vajon hányszor találnak még ki valamilyen okot arra, hogy benntartsák a versenyben?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás