promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL lebuktatta magát: tényleg kamu Az álommeló? Rögtön kiszúrták a nézők is
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezzel bebizonyosodott, hogy Az álommeló óriási kamu? Az RTL tisztázta a helyzetet.

Egyre csak fogyatkoznak Az álommeló versenyzői. A legjobb 10-be már csak azok a jelöltek kerülhettek be, akik sikeresen vették az előző akadályokat és megmérettetéseket. Bár voltak néhányan, akiknél eléggé rezgett a léc, de Balogh Levente semmiképp sem akar elhamarkodottan dönteni, hiszen neki is fontos, hogy tényleg a legjobb embert válassza az elnöki asszisztensi pozícióra, így aztán többször is volt arra példa, hogy senkit sem küldött haza; sőt, olyat is láttunk már, hogy az egyik versenyzőt később visszahívta.

Akik az elejétől követik figyelemmel a műsort, emlékezhetnek rá, hogy a többezer jelentkezőből csupán 200-at hívtak be, hogy kitöltsenek egy kérdéssort. Ezután alakult ki a legjobb 50-es mezőny, akiket Balogh Levente két segítője, Farmosi Larisza és dr. Krasznai István hallgatott meg egy személyes interjún. A beszélgetés során - ahogy ebből az adásba is bevágva is láttunk - a segítők felmérték, hogy a jelentkezők mennyire beszélnek angolul.

„Színes volt a paletta, a jelentkezők azért nagyon különböző emberek, és sokféleképpen próbálták meg felhívni magukra a figyelmünket, de nekünk pont ez a feladatunk, hogy ezeken a külsőségeken átlássunk, és a lényeget meglássuk valakiben. Mert biztos az, hogy mindenki igyekezett a legtöbbet kihozni magából, és figyelnünk kellett arra, hogy ne hagyjuk magunkat megvezetni. (...) Nagyon fontos. hogy aki jelentkezik erre a pozícióra, rendelkezzen beszélt, aktív angol nyelvtudással. Az, hogy valaki rendelkezik csupán egy bizonyítvánnyal, és azt állíthatja magáról, hogy igen, ő tud angolul, vagy adott esetben rendelkezik nyelvvizsgával, ez nem elegendő, és ez nagyon-nagyon rövid idő alatt ki fog derülni, hiszen itt szükség van arra, hogy valaki beszéljen, értsen angolul”

- mondta Larisza Az álommeló első adásában, miközben azt láthattuk, ahogy Istvánnal elbeszélgetnek a legjobb 50 jelentkezővel.


Úgy tűnik, mégsem sikerült olyan jól felmérni egyes versenyzők nyelvtudását, hiszen a legutóbbi adásban kiderült, hogy Anett egy szót nem beszél angolul. A jelölteknek a Finn Nagykövetségen kellett prezentációt tartaniuk Finnországról, emellett elő kellett adni egy hagyományos táncot is. Már korábban is gyanús volt, hogy Anett folyamatosan próbál kihátrálni a munka nehezéből,

és most be is igazolódott, hogy miért.

A fehérneműs táncosnőként is dolgozó óvónő azt hitte, sunyiban elballaghat a döntőig anélkül, hogy bárki is rájönne, semmilyen emberi nyelvet nem beszél az angolon kívül. Aztán amikor a finnek megkérdezték tőle, hogy milyennek találta a táncukat, Anett segítségkérően nézett társaira, hogy valaki fordítson neki.


Balogh Levente szemmel láthatóan nagyon meglepődött azon, hogy Anett nem beszél angolul, hiszen ez egy fontos kritérium volt. Ezután meg sem várta, hogy visszaérjenek az irodába, még a Nagykövetségen elküldte a nőt.

Felmerül a kérdés, ha a segítőknek az volt a dolga, hogy a legjobb 50-nél felmérjék, ki mennyire beszél angolul, akkor hogy nem derült ki már akkor, hogy Anett abszolút nem alkalmas az elnöki asszisztensi pozícióra? Ez a nézőknek is feltűnt, és rögtön azzal vádolták meg az RTL-t, hogy átverés és kamu az egész műsor.

„Ha jól emlékszem, az első teszt után 200-ból 50 ember jutott tovább személyes beszélgetésre Lariszával és dr. Krasznaival, ahonnét ők redukálták le 24-re a versenyzőket, angol tudásukat vizsgálva...Anettnél a német kancellár volt bent, vagy a zsűri éppen wc-n volt?...Eléggé kamu szaga van már...”

„Igen, kicsit fura hogy most derült ki. Meg az is, hogy hogy gondolja valaki, hogy angol nélkül jelentkezik egy ilyen állásra”

„Szerintem aranyos lány. Az angolját meg az elbeszélgetésen mindenkinek kellett tesztelni. Ha ott átment, akkor az a segítők bakija. Levente se tud angolul. Pedig neki aztán illene... Olyant vár el egy asszisztenstől, ami neki is hiányosság. Sőt! Utána mondták, hogy a még bent maradottak közül se tud mindenki rendesen... Kellene egy ilyen feladat, amikor mindenkinek kell beszélni. Akkor lehet kibújna pár szög a zsákból”

„Szerintem most kezd derengeni, hogy ez egy kamu műsor, hogy nem derült ki, hogy a hölgy nem tud angolul a felvételkor”

- írták a nézők a műsor közösségi oldalán.

Természetesen ezzel kapcsolatban mi is megkerestük az RTL-t, akik az alábbit válaszolták:

„A válogatón annyi derült ki, hogy a jelölt rendelkezik angol nyelvtudással. Azonban az éles és komoly helyzetben ez az angol nyelvtudás már kevésnek bizonyult. A több hetes kiválasztási folyamat azért van, hogy ezekre a hiányosságokra fény derüljön”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás