promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kíméletlen dologgal lepi meg az időjárás ezt az országrészt - részletes időjárás-előrejelzés

Kíméletlen dologgal lepi meg az időjárás ezt az országrészt - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Ilyen idő következik az elkövetkező időszakban, az időjárás alapos fordulatot hoz.

Az elmúlt időszakban már nagyon érezhettük, hogy megérkezett az ősz, és nem csak a naptárban jelent meg, hanem bizony az időjárás is napok alatt lett csapadékos és hűvösebb, ahogy az ősz a nagy könyvben meg van írva. És folytatódik a lehűlés is, miközben nagy mennyiségű csapadék érkezéséről is hallhatunk a meteorológusoktól a heti időjárási előretekintésben.

Kiadós csapadék és jelentős lehűlés a láthatáron.

És már viharos szélre is számítani lehet.

A Kárpát-medence fölé megékezik Boris, a ciklon, amelyet Olaszországban neveztek el. A ciklon felettünk fog örvényleni, és két jelentősebb hullámban hoz majd jelentősebb csapadékot. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, illetve a nagy csapadék mellé, elsősorban a Dunántúlon egyre inkább viharos északnyugati szél is társul majd.

A HungaroMet előrejelzésében pedig azt is közölték már, hogy várhatóan jövő hét közepére nyugszik majd meg az időjárás hazánkban.

Most éjszaka a Dunántúlon és a Duna mentén várható majd csapadék elsősorban, keleten még nem lesz csapadék, de fokozatosan ott is megnövekszik majd a felhőzet. Hajnalra már 6 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet. Pénteken országszerte várható majd eső, ám délutántól délnyugat felől folyamatosan megszűnik majd.

A csúcshőmérséklet nyugaton 9 és 17 fok között alakul, a dunától keletre 18 és 28 fok között alakul.

Arról, hogy az időjárás mit tartogat számunkra a hét további napjaiban, a HungaroMet videós előrejelzéséből tájékozódhattok majd részletesen.