promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az űrből mutattak félelmetes képet Magyarországról, valami nagyon nem stimmel

Az űrből mutattak félelmetes képet Magyarországról, valami nagyon nem stimmel

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Az űrből is látszik, hogy mi történt Magyarországon ezen a nyáron.

A NASA műholdfelvételei segítették a nagy összehasonlítást.

Az elmúlt időszakban nagyon sokszor lehetett olvasni arról, hogy a nyár nagyon erős nyomot hagyott Magyarországon. A szárazság és az aszály, illetve a hosszú ideig tartó kánikula bizony nagyon meglátszódik a földeken, meglátszódik a magyar tájon, bármerre is vezet az utunk Magyarországon. Ez a nyár bizony szó szerint felperzselte a Kárpát-medencét a hátunk mögött hagyott időszakban, és ezt bizony az űrből is nyomon lehetett követni.

A hosszú eseményekből az Időkép készített egy videót, amelyen látszik a szélsőséges transzformáció, hogyan alakult a Kárpát-medence sorsa a kánikulában és a szárazságban, amikor csak nagyon ritkán voltak záporok és zivatarok.

Az Időkép a NASA Terra/MODIS műholdfelvételeit használta fel, hogy megmutassák nekünk ezt a folyamatot, egy videóban megelevenedve láthatjuk azt, hogy mi történt körülöttün az elmúlt három hónapban. Június elejétől augusztus végéig mutatják meg ezt nekünk most. A látványos felvételeknek pedig félelmetes hatása van, miközben nézzük.

Június és augusztus között óriási a változás.

A cikkben azt is hozzáteszik, hogy a nyár nem indult rosszul, hiszen júniusban még jutott a földeknek a csapadékból, és ez látszódik a felvételeken, és így jutottunk el augusztus végére, amikor már szinte félsivatagos állapotok maradtak.

Íme a felvételek, amelyek TikTok-ra is felkerültek, nagyon sok megtekintés mellett rengeteg komment is érkezett a látványos videó alá: