promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal kikapcsolja az áramot az E.ON az árvízveszély miatt, több helyen már nincs ellátás

Azonnal kikapcsolja az áramot az E.ON az árvízveszély miatt, több helyen már nincs ellátás

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Az E.ON csak addig biztosítja az áramellátást, ameddig biztonságos, de néhány helyen már most kikapcsolták.

A folyamatosan szakadó eső a Duna vízgyűjtő területein, valamint az eddig lehullott és a következő napokban várható nagy mennyiségű csapadék miatt magas fokú készültség alakult ki a Dunán és mellékfolyóin. Közép-Európa több országában a hirtelen lehullott vízmennyiség miatt a folyók több helyen kiléptek medrükből és lakóházakat öntöttek el. A készültség már Magyarországon is magas, a védekezésben a Dunántúl, Budapest és Pest vármegye áramhálózatát üzemeltető E.ON Hungária Csoport is részt vesz. a cég azt közölte, hogy csak addig tudják biztosítani az áramellátást, amíg azt biztonságosnak találják.

Már több helyen kikapcsolták az áramot

Az E.ON kedden azt közölte, hogy csak addig tudják biztosítani az áramellátást, amíg azt biztonságosnak találják; veszély esetén azonnal kikapcsolják az áramot az érintett területeken. Hangsúlyozták, hogy a szakembereik folyamatosan, éjjel-nappal kapcsolatban állnak az árvízi védekezést irányító hatóságokkal és a helyi önkormányzatokkal, és velük együttműködve vesznek részt a krízishelyzet kezelésében.

Az E.ON számára a legfontosabb, hogy az ügyfelek élet- és vagyonbiztonsága mindenképpen biztonságban legyen, éppen ezért Pilismarót és Neszmély térségében, valamint a Sólyom-szigeten már megtörténtek az első biztonsági kikapcsolások, arrafelé már nincs áramellátás.

Természetesen az E.ON azonnal visszakapcsolja az áramot, ahogy elmúlik a veszély. A cégcsoport folyamatosan figyeli az ár levonulásának ütemét.

Összefogás az árvíz ellen

Az Ökumenikus Segélyszervezet rendkívüli gyűjtést hirdetett a hazánkat is elérő árhullám miatt. Ehhez az E.ON is csatlakozott, a cég pénzügyi támogatása révén folyamatosan biztosított lesz a védekezési munkába bekapcsolódó önkéntesek étel- és italellátása.

Így lehet csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtéséhez:

  • a 1353-as adományvonal tárcsázásával (500 forint / hívás),
  • a https://segelyszervezet.hu/adomanyozas/ oldalon keresztül, vagy
  • átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon „árvíz” megjelöléssel.