promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eljött a végítélet órája, Alföldi Róbert kimondta a Karmelitát felszentelő papról a dermesztő igazságot

Eljött a végítélet órája, Alföldi Róbert kimondta a Karmelitát felszentelő papról a dermesztő igazságot

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc

Alföldi Róbert hosszú idő után szólalt meg Bese atya ügyéről.

Egész Magyarország meglepődött azon, amikor egy ismert egyházi személyt egy olyan eseményen vettek észre, ahol felnőtt férfiak ismerkednek egymással, nem titkoltan párkeresési szándékkal. Egyházi és közéleti szereplők is megszólaltak a nagy port kavaró ügyben, az atya nem tölt be többé egyházi tisztséget.

Bese Gergő atya ügye nem véletlenül kapott ekkora nyilvánosságot.

Élesen bírálta az egyébként sokakat megbotránkoztató párizsi olimpia játékok megnyitóját, éles kritikát fogalmazott meg a nőnek öltözött férfiak előadásával és az egyházat (elvileg) kifigurázó jelenetekkel kapcsolatban. Arra, hogy pontosan mit keresett az eseményen, a mai napig nem született egyértelmű válasz.

Ő áldotta meg a Karmelitát, és a Megafonosok stúdióját is.

Sokan próbálták előítéletektől mentesen szemlélni az atyával történteket, ám a bicskei gyermekotthonban történtek óta erősen negatív általános vélemény alakult ki az egyházzal kapcsolatban, sokan nehezen vonatkoztattak el ettől az antipátiától, amikor ez a téma szóba kerül. Az atya korábban Tóth Gabiról is elítélően nyilatkozott a válása és Papp Máté Bencével való kapcsolata miatt, az énekesnő pedig csípős megjegyzésben válaszolt.

Természetesen megszólalt az ügyben Pottyondy Edina is, illetve szinte minden nagyobb Youtube-os véleményvezér is, akik élő céltáblaként sorjázták az atyára a kemény szidalmaikat. Ebben a tengerként hömpölygő gyűlöletcunamiban fogalmazott meg egy szintén megosztó művész egy egészen másfajta, már-már empatikus és csendes nézőpontot.

Alföldi Róbert véleménye sokakat meglepett és segít rávilágítani arra, hogy egy ember életéről beszélünk és a történet jóval összetettebb annál, mint ami jelenleg a bulvárlapok hasábjaira van írva:

„Engem megrendített ez a történet. Nem vagyok kárörvendő, nem tudok röhögni sem rajta. Nem tudom azt mondani, hogy megérdemelte. Ha az első reakció után elgondolkozunk, hogy ezek az emberek milyen életet élhettek, szerintem az végtelenül szomorú és nagyon megrendítő. Ennek az atyának, ennek a fiatalembernek milyen élete volt? Én beszorongok ezektől. Én a Szájer-történettől is beszorongtam. És persze némileg ellentmondásos a tevékenységük és a titkos életük. De az egy következő lépés, hogy vizet prédikál és bort iszik, az az emberi történet után van. Ha ez egy normális ország lenne, ezeket a történeteket kellene filmre vinni. Ezekből a történetekből remek és hiteles történelmi filmeket lehetne forgatni. Ha most lenne egy Shakespeare, akkor a Szájer-sztorit biztos megírná, mert ez egy akkora emberi történet. Hogy valaki ennyire kénytelen megtagadni magát, hazudni, bujkálni.
Arról persze lehet beszélni, hogy ezek az emberek kifizetődőbbnek tartják, ha hazudnak és csatornákon másznak le, vagy a párizsi olimpia megnyitója ellen prédikálnak, és közben orgiákra járnak. De a lényeg az mégis csak az, hogy végtelenül szerencsétlen emberek.”

Alföldi Róbert sokszor, sok témában nyilvánul meg közéleti kérdésekben, egy vele készült érdekes interjúban is megmutatta azt, hogy mennyire egyedi világnézettel is rendelkezik, ha komoly, nehéz kérdések kerülnek szóba: