promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Alföldi Róbert kegyetlen ítéletet mondott a főpolgármester-választásról, minősítette a várost és a jelölteket is

Alföldi Róbert kegyetlen ítéletet mondott a főpolgármester-választásról, minősítette a várost és a jelölteket is

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A színész-rendező nem fogta vissza magát. 

Alföldi Róbert nem tartotta magában véleményét Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelölt visszalépéséről, és kritikus hangvételű Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait. A Jászai Mari-díjas színész és rendező erős szavakkal illette a döntést, gusztustalannak nevezve azt. Hozzátette, hogy szerinte Budapest lakóit teljesen hülyének nézik, és arra kérte az embereket, hogy legyenek észnél a közelgő választások során.

Szentkirályi Alexandra pénteken jelentette be visszalépését, amit több politikus is kommentált. Karácsony Gergely szerint vége a színjátéknak, míg Vitézy Dávid, akit Szentkirályi támogatásáról biztosított, elfogadta a döntést és folytatja kampányát​. Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, államférfihoz méltónak nevezte Szentkirályi lépését, kiemelve annak bölcsességét és nehézségét​.

A mai választások során az emberek helyi önkormányzati képviselőkre, polgármesterekre, valamint az Európai Parlament magyar tagjaira és nemzetiségi önkormányzati képviselőkre adhatják le szavazatukat. A szavazóhelyiségek reggel 6-tól este 7-ig tartanak nyitva.

Alföldi Róbert, Budapest "bűnös városának" helyzetét illetően azt állította, hogy a hatalom megszerzése itt mindennél fontosabb, bármi áron. Véleménye szerint az emberek számára világossá vált, ki hova tartozik a politikai színtéren. A színész rendező felszólította a választókat, hogy gondolkodjanak felelősségteljesen, amikor döntenek arról, ki vezesse a fővárost​​.

A választások egy kulcsfontosságú kérdése lesz, hogy Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra szavazói összeadhatóak-e, és ez elegendő lesz-e Karácsony Gergely legyőzéséhez. A Fidesz bízott abban, hogy Szentkirályi visszalépésével Vitézy Dávid nagyobb eséllyel indulhat a főpolgármesteri posztért​​.

forrás: index