promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy furcsa kiegészítőt szúrtak ki Vitézy Dávidon - eddig ilyet nem láttunk rajta, vajon mit akar ezzel üzenni?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokak szerint csak kampányfogás, de vajon tényleg így van?

Az idei évben alaposan ránk rúgta az ajtót a politika - hogy a mérsékelten sikeres Kelemen Kabátban nevű zenekar mérsékelten sikeres számát idézzük, "fainul a buli": kezdtünk egy kegyelmi botránnyal, ami az igazságügyi miniszter és a köztársasági elnök szimultán lemondásához vezetett, hogy aztán rá is forduljunk ez idén esedékes Európa Parlamenti választásokra, miközben Varga Judit ügyvéd ex-férje, Magyar Péter éppen kicsekkol a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, és naponta nyilatkozzon valami hangzatosat.

Ha ez nem lenne elég, akkor idén még önkormányzati választások is lesznek - ebben az időszakban nem túl meglepő módon kiemelt figyelmet kap a főváros, és a főpolgármester jelöltek személye.

2019 óta Karácsony Gergely vezeti a fővárost, aki Tarlós Istvántól vette át a főpolgármesteri széket - idén azonban úgy tűnik, nagyobb verseny lesz, nem csak két versenyzőé. A Fidesz-KDNP miután elvesztette két prominens hölgy politikusát, előállt az eddig kormányszóvivői pozícióban dolgozó Szentkirályi Alexandrával, mint jelölttel, míg az LMP a korábban már kormánypártnak is dolgozó (volt államtitkár és kormánybiztos is) közlekedésügyi-szakember, Vitézy Dávid is "beszáll a buliba", méghozzá az LMP jelöltjeként.

Mint az korábbi pozícióiból is látszik, Vitézy Dávid nem éppen a semmiből bukkant elő, ráadásul elég komoly kihívónak is minősül: korábbi munkássága alapján is volt egyféle "pártok-feletti" imidzse, ráadásul szakmai hozzáértése és elhivatottsága az ő esetében tényleg nehezen megkérdőjelezhető (voltaképpen óvodás kora óta a tömegközlekedés megszállottja).

Oldalunk szerkesztőségünk órarajongó tagjai miatt mindig szívesen foglalkozunk közéleti szereplők "villantásaival" - és most sor kerül Vitézy Dávidra is. Nos, a főpolgármester-jelölt szakmai elhivatottságát még ezen kiegészítője is remekül alátámasztja: nem celeb-Rolexet, "sznobszagú-Cartier"-t esetleg "menő-politikus" IWC-t választott, hanem egy teljesen megfizethető, nagyjából 100 ezer forintos áron kapható Mondaine órát - a cég a svájci vasút hivatalos órájának karóra verziója, 1944-es a dizájn, ráadásul a különleges funkciója is a vasúti menetrendekkel függ össze, Vitézy Dávid pedig meg személyesen is megerősítette az értesülést az órát kiszúró csuklo_szpotting nevű igen kiváló Instagram-oldalnak.

A kommentelőkben felmerült, hogy esetleg kampányfogás lehet, mivel Vitézyt eddig leginkább Apple gyártotta okosórában lehetett látni - amire igen erős ellenérvként azért felhozható, hogy a választópolgárok nem túl valószínű, hogy egy ennyire kis részletet kiszúrnak, mindenesetre asbzolót karakterhez illő választás ez a ketyegő, azt el kell ismerni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás