promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karácsony Gergelyt felháborodott komment zuhatag lepte el: még szimpatizánsai között is kicsapta a biztosítékot azokkal az otromba szavakkal, amiket új kihívójának üzent
Borítókép:  RTL
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Új színek tűntek fel a politikai adok-kapokban.

Igencsak felgyorsultak az események a budapesti főpolgármester-jelöltségi versenyben, bizonyosan állíthatjuk, hogy még sosem alakult ilyen izgalmasan a fontos pozícióért folyó küzdelem. Korábban úgy tűnt, hogy Karácsony Gergely magabiztos fölénnyel vág neki a választásoknak, a napokban azonban előbb a kormánypárt jelentette be, hogy a korábban már polgármesterhelyettesként fontos tapasztalatokat szerzett Szentkirályi Alexandrát indítják a június 9-én esedékes önkormányzati választásokon, majd Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, korábbi miniszteri biztos és fideszes államtitkár jelentette be, hogy az LMP színeiben vág neki a megmérettetésnek.

Vitézy Dávid indulását hónapok óta találgatják az elemzők, a szakember politikai beágyazottsága révén épp úgy indulhatott volna a kormánypárt jelöltjeként, mint függetlenként (korábban Tarlós István is független jelöltként irányította a fővárost), végül az hazai zöldpárt, az LMP tudta megnyerni magának Vitézy-t. Talán nincs benne semmi meglepő, hogy máris elindult a politikai adok-kapok, Karácsony Gergely a következő bejegyzéssel reagált Vitézy indulására:

"Főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi. Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj. A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi."

A polgármester egyértelműen a saját szavazóbázisához beszél, a politikai harcnak a sajnálatos, de talán elkerülhetetlen része, hogy ellenfelünket minél rosszabb színben próbáljuk feltüntetni. Ez nem is lenne különösebben érdekes, ám az utolsó mondaton még a regnáló polgármesterrel szimpatizáló követők között is sokaknak fennakadt:

  • "Vitézy sok kritikát megérdemel jogosan, azonban ez a "betolakodókat legyőzi" narratíva nagyon ellenszenves. Remélem ennél kulturáltabb kampányunk lesz..."
  • "A fehérgyarmati születésű Karácsony mondja Vitézyre, aki Budapesten született, hogy betolakodó., miközben a szlogenetek, Budapest mindenkié..."
  • 'Szakmai programokról szóló vitát szívesen hallanék, betolakodózást stb nem"
  • "Budapesten született, nem kellett befogadni. Ez a poszt vállalhatatlan, törölni kellene és bocsánatot kérni."
  • "Vitézy nem betolakodó te szerencsétlen . Régebb óta él és dolgozik itt, mint te . Az angolja is jobb, mint a tied. Majd meglátjuk kit gyengít meg jobban.
  • "Kicsit groteszknek tartom, hogy a fehérgyarmati születésű, Nyírtasson nevelkedő Karácsony Gergely betolakodónak nevezi az ős budapesti Vitézy Dávidot a fővárosban..."
  • "Jól átgondolt kommunikáció. "A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi." Elég erős kijelentés egy fehérgyarmatitól egy született budapestinek. :D "

A főpolgármester soraira azóta Vitézy Dávid és Ungár Péter is reagált, előbbi egyszerű hazugságnak nevezte, az LMP társelnöki kicsit részletesebben is kifejtette véleményét:

"Nos, először is, majd a szabad Budapest és az itt élő emberek azt majd maguk eldöntik, hogy egy olyan jelöltre akarnak szavazni, aki már a bejelentésében az őket érintő problémákról beszél, vagy egy olyan jelöltre, aki egyik percben a köztársaság védelméről beszél, a másik percben „betolakodónak” minősíti azt, akinek más véleménye van, mint neki vagy el mer indulni egy választáson.""

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás