promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elegük van az Erzsébetvárosiaknak, egyszerre fordultak a BKK-hoz és a polgármesterhez a tarthatatlan helyzet miatt
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A probléma könnyen megoldható lenne, de eddig nem történt semmi. A lakosok úgy döntöttek, kikényszerítik a változást​.

Erzsébetvárosban áll a bál, és kritikus tömeg állt egy új kezdeményezés mellé, petíciót indítottak, ami megoldaná a kerület egyik évek óta húzódó problémáját. A Dohány utca a város egyik legismertebb utcája, már megszületésétől kezdve az egyik legjelentősebb közlekedési útvonal, ami számos jelentős épülettel rendelkezik - ezek közül nyilvánvalóan kiemelkedik a Dohány utca elején található Zsinagóga. Az utcában parkoló autók azonban komoly gondot okoznak.

A Színes Erzsébetváros mozgalom közleményében hívta fel a figyelmet arra, hogy a 74-es troli csak a tavalyi év folyamán 122 alkalommal akadt el a Dohány utcában.

A szervezet ezért Niedermüller Péter polgármestert és a BKK-t jelölték meg felelősként. Felvetésük szerint el kellene törölni a kétoldali parkolást, így megszűnne az a vissza-visszatérő probléma, hogy ha valaki figyelmetlenül, illetve szabálytalanul parkol az utcában, akkor a Troli nem tud tovább haladni. Erről egy videót is készítettek, amit itt lehet megtekinteni:

Ez nem csak a tömegközlekedésben okoz komoly fennakadást, hanem az autós forgalomban is, mivel a troli mögött közlekedő járművek is beragadnak a forgalomba, és pillanatok alatt óriási torlódás alakul ki, ami a tovább rontja kerület élhetőségét - nem csak a bulinegyed körüli botrányok váltanak ki tehát jókora ellenérzéseket az tősgyökeres erzsébetvárosi lakókból.

"A probléma megoldását nem lehet tovább halogatni, ezért a Színes Erzsébetváros Egyesület összefogva A járda a gyalogosokéval, a Magyar Közlekedési Klubbal és Vitézy Dáviddal közösen fordult nyílt levélben Walter Katalin BKK vezérigazgatóhoz és Niedermüller Péter polgármesterhez, hogy oldják meg az elakadó troli problémáját."

Színes Erzsébetváros szerint a Dohány utcának fel kellene lélegeznie, és meg kellene újulnia, ami magában rejti azt is, hogy a járdákat vissza kellene adni a gyalogosoknak - ezért most petíciót indítottak. Aki járt már a Dohány utcában gyalogosan, az bizonyára tapasztalta, hogy a parkoló autók miatt néhol különösen szűk hely marad a járdán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás