promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébetvárosban parkolt az UFO, felvétel bizonyítja a létezését
Borítókép:  Profilmedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi felvétel kering az interneten az erzsébetvárosi UFO-észlelésről.

Az emberiséget mindig is foglalkoztatták a földönkívüli lények, csak erről nem feltétlenül tudtak. Az ókorban isteneknek, a középkorban tündéreknek és angyaloknak nézték őket, attól függően, hogy melyik civilizációról, kultúráról beszélünk. A modern korban háromféle elképzelés terjedt el, az egyik szerint az űrlények szürkés-zöldes, alacsony humanoidok, elnagyolt fejjel és óriási szemekkel, ez a kép köszön vissza ránk rendszeresen a popkultúrából.

A második elképzelés sokkal tudományosabb, és nem szorítja ilyen korlátok közé az UFO-k kinézetét, Elképzelhető, hogy nem is humanoid lényekről van szó, hanem olyan rovarszerű földönkívüliekről, mint amilyet Orson Scott Card híres sci-fi regényben, a Végjátékban (Ender's Game), vagy olyan növényszerű óriásokról, mint amilyenről Ted Chiang Érkezés című novellájában olvashatunk (ha ismerősek a címek, az nem véletlen, mindkettőből készült filmadaptáció). Ezek fikciós művek ugyan, de a megközelítésük nagyon tudományos, alapvető kérdés bennük, hogy az UFO-észlelés már ott komoly akadályokba ütközhet, hogy nincs is velük közös nyelvünk, nem tudunk velük kommunikálni, bármennyire is vágjuk a Kodály-módszert a Harmadik típusú találkozások című Spielberg filmből. 

Létezik azonban egy harmadik elképzelés is, mely szerint UFO-nak tekinthetünk minden olyan embert, akinek a hülyeségére nincs más racionális magyarázat. Tehát minden hülyéről elképzelhető, hogy valójában nem erről a bolygóról származik. Ez esetben egyszerre jöhet szóba a testrablás, az alakváltás, és telepatikus manipuláció. Bizonyára midnenkinek van olyan ismerőse, akivel kapcsolatban joggal vetődött fel már benne a kérdés, hogy nem-e lehet, hogy az illető földönkívüli?

Így gondolhatta ennek a roppant vicces videónak a feltöltője is Erzsébetvárosban, aki majdnem két percen keresztül követte, hogy az előtte haladó autó hogyan szerencsétlenkedik a Dohány utcában, miközben feltételezhetően parkolóhelyet keres. Bár a felvételt végignézve ebben sem lehetünk biztosak. A sofőr össze-vissza kapcsolgatja a vészjelzőt és az indexet, elsőbbséget ad ott, ahol neki lenne elsőbbsége, miközben a legérthetetlenebb helyeken nyomja tövig a fékpedált. Még egy álló helyzetben lévő rakodó teherautótól is megijed. Feltételezhetően fogalma sem volt, milyen szabályok vonatkoznak a közlekedőkre, esetleg valamilyen szer befolyásolása alatt volt. De még valószínűbb a videó készítőjének feltételezése, miszerint a volánnál nem ember ült. 

Ezt sajnos már nem fogjuk megtudni, mert a felvételen nem látszik. De még ha emberszabású személy is vezette az autót, akkor sem lehetünk benne biztosak, hogy nem az előbb felsorolt kategóriák egyikéről van szó. Erzsébetvárost is ellepik az UFO-k, csak nem azok, akikre elsőre gondolnánk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás