promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
120 ezer forintot kérnek el pár órányi szórakozásért ezen a budapesti helyen, mutatjuk mit kapsz a pénzedért
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt költi a pénzét elit, így mulatnak a gazdagok.

A február amellett, hogy az év legrövidebb hónapja, egyéb izgalmakat is tartogat számunkra. Ez a farsangi szezon, amely hivatalosan vízkeresztkor kezdődik és hamvazószerdáig tart, ez az idei évben január 6-tól február 14-ig tart. Rengeteg ismert és kevésbé ismert hagyomány kötődik hozzá, azonban szokatlan módok ezek egyike sem vallási, ez az ünnep népi jellegű és a szigorú megkötések helyett a szórakozásról, mulatságról szól. Ilyenkor az emberek furcsa maskarákat vesznek fel, beöltöznek, táncolnak, házalnak. Az időszak csúcspontja az úgynevezett "farsang farka" (ekkor rendezik meg a világszerte ismert karneválokat), mely a farsangvasárnaptól húshagyó keddig lévő 3 nap. Hazánkban igen jeles esemény kötődik ehhez: ekkor van ugyanis a mohácsi busójárás.

Korábban ez a párválasztás időszaka volt, illetve az esküvőket is ebben az időben tartották, mivel a húsvétot megelőző böjt alatt ez már tilos volt. A báli szezon akkor zárult sikeresen a fiatalok számára, ha a táncot eljegyzés követte.

Ma már ezek a hagyományok megkoptak és inkább arról van szó, hogy szeretnénk egy napon valami olyan jelmezt magunkra húzni amiben igazán megmutathatjuk magunkat, vagy épp ellenkezőleg: magunkra ölthetjük egy tőlünk idegen karakter bőrét. Erre faluhelyen is számtalan lehetőség van, Budapesten azonban valóban végtelen a megrendezett farsangi bulik száma, ezen végtelenből szeretnék most egyet kiemelni.

A fancy klubok, romkocsmák, lebujok közül magasan kiemelkedik az idei programkínálat egyik zászlóshajója. A piacon rengeteg tematikájú partival lehet találkozni: kalózbulitól kezdve a horror rendezvényeken át az elegánsabb, hercegnős bulikig, de nem ritka a 80-as 90-es éveket idéző dresszkód sem, ahogyan a lepukkantabb rendezvények ragacsos padlói és punk rock goth öltözeteit megigéző összejövetelek is igen szórakoztatóak. Aztán ott van a 20-as évek Amerikájának eleganciája és a jól ismert milliárdos, Jay Gatsby bulijai.

A méltán híres és hihetetlenül kifinomult berendezésű Haris park idén is megrendezi dekadens party-ját és megidézi a kor szellemét. Fejdíszek, hajpántok, csillogás, flitter, bársony, tollak, rojtok, minden ami túlzó, ami sok, most előkerülhet, persze ne lőjünk túl a célon: a cél a feltűnő, de ízléses megjelenés. Férfiaknak öltöny, szmoking, mindenkinek hosszú cigaretta, buja jazz és swing, látványos előadások, korlátlan étel és italfogyasztás a meseszép helyszínen. Kell ennél remekebb télbúcsúztató? Aligha nem. Az esemény 120.000 darab ezresért látogatható, ami elsőre soknak tűnik, de ez egy előszűrés is, valóban szeretnék megőrizni a hangulat exkluzivitását. A színvonalas szórakozás garantált és az is biztos, hogy jó néhány ismert személy is tiszteletét teszi majd az eseményen.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a fenti leírás, vagy csak kíváncsi vagy, hogyan is néz ki egy ilyen nívós, elit parti, akkor ide kattintva tekintheted meg a tavalyi partiról készült felvételekből összevágott videót:

Forrás: wikipedia.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás