promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt lehet még mindig fagy az országban, órákon belül végre eső is érkezik az aszályos területekre
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas szükség lenne az esőre, egyre több helyen súlyosbodik az aszályhelyzet.

A fagyosszentek kimondottan hűvös hajnalokat hoztak az elmúlt napokban, több helyen 0 fok alá csökkent a hőmérséklet, ám még a szerda reggel is meglehetősen csípős volt, Borsod-Abaúj-Zemplénben több helyen is csupán 0-2 fok körül alakult a legalacsonyabb hőmérséklet, a fagyzugos területeken akár enyhébb talajmenti fagyra is ébredhettek, máshol 7-12 fok között alakultak a minimumok.

Szerencsére nagy károkat nem okozott a hideg az elmúlt napokban, a következőkben pedig már nem kell számítanunk ennyire hidegekre. Jóval nagyobb probléma jelenleg az aszály, ami már a tavaszi hónapokban is egyre erőteljesebb, jelenleg a középső országrészben és a Tiszántúlon már nagyfokú az aszályszint.

Épp ezért jó hír, hogy a szerda délelőtt még napos-gomolyfelhős időjárás délután csapadékosabbra vált. Leginkább a Dunától keletre számíthatunk záporra, zivatarra – utóbbi környezetében akár erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Délután a középső és a nyugati országrészben lehet melegebb, 24 fok körül tetőzik a hőmérséklet, máshol jellemzően 20-22 fok között alakul a legmagasabb nappali csúcs. Elsőfokú riasztást az ország keleti, északkeleti régióira adtak ki, estig elsősorban az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység nyugati felében, illetve kisebb délkeleten lehet zivatartevékenység, amit akár kisebb szemű jég is kísérhet.

Este már csak Észak-Magyarországon számíthatunk csapadékra, csütörtökön viszont már az ország délnyugati harmadán-felén lehet kisebb eső, zápor. A következő napokban folytatódik a változékony időjárás, pénteken országszerte többfelé lehet akár kiadósabb mennyiségű eső is, a nappali hőmérséklet pedig a legtöbb helyen 20 fok alatt marad majd. Ezt követően azonban gyorsan visszamelegszik az időjárás, a hét utolsó napján már kora nyárias melegben lehet részünk.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás