promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ilyen sorcsapásra már rég volt példa, és a hullámzó front is nekünk fog rontani
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárás inkább hasonlít az őszre, mint a nyárra, ráadásul még egy hullámzó front is a hazánkra ront.

Sokan néztek egyet a hétvégén, mivel drasztikus változás állt be az időjárásban. Heves viharok csaptak le ránk, ami néhány helyen olyan viharos szelet okozott, ami fákat csavart ki a helyéről. Ilyen sorscsapásra már rég volt példa augusztus elején, és azok is rosszul jártak, aki mostanra időzítették be a belföldi nyaralást.

A Balatonnál sem lesz igazán strandidő, és bár a nyarat még nem kell temetni, de a felmelegedés lassú lesz. Számítsunk változó időjárásra, és arra, hogy a héten sehol sem fog 30 fok felé emelkedni a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójában meg is nézhetitek, hogy mire kell készülni.

Most még napközben sok felé lehetnek hevesebb viharok is akár, de az esti órákra minimalizálódik a zivatarok kialakulási esélye. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a Dunántúl kevésbé szeles tájain, valamint az északi völgyekben néhány fokkal hidegebb is lehet. Ez tényleg igazi őszi hatást kelt így.

Kedden jellemzően gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, de a nyugalom csak átmeneti lesz, mivel nyugat felől délután magasszintű felhőzet érkezik. Csapadék annyira nem valószínű, de északon néhány helyen futó zápor, az északkeleti határ mentén esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél a Délnyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű, szóval még 30 fok közeli értékekre sem igazán készülhetünk.

Az időjárásunkban aztán újra érkezik a kavarodás, mivel szerdán és csütörtökön megérkezik a hullámzó front. Szerdán Inkább a nap második felében, főleg hazánk északnyugati felén-harmadán valószínű elszórtan záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A hajnali 8, 14 fokról 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön a hullámzó front kellemetlenebb felhőzete kelet felé elhagyja hazánkat. Mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de egyre inkább a napsütés lesz túlsúlyban. Ettől függetlenül elszórtan előfordulhat zápor, valamint erősebb zivatar is. Az északi, északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet 9 és 15, a maximum 21 és 27 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Aztán úgy néz ki hétvége előtt végre megnyugszik az időjárásunk: napos idő valószínű, és csapadék sem várható. Hőségre ettől még továbbra se számítsunk: legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás