promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémálomba illő felvétel készült Budapesten, semmi sem tudta megállítani az őrült módjára tomboló vihart
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senki sem számított ilyen csapásra a nyár közepén.

Pincéket és aluljárokat öntött el a víz péntek reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint Budapesten. A fővárosban és környékén a vihar miatt számos riasztást kaptak a tűzoltók. A hirtelen lezúdult nagy eső következtében főként pincékbe, garázsokba és aluljárókba folyt be a víz, ezért a tűzoltóság segítségét kérték a víz kiszivattyúzásához. Egyes helyeken kidőlt fákat is eltávolítanak az egységek. A riasztások közül főleg a X. kerületben található Gitár utca és Maglódi út, valamint a XVIII. kerületben a Felsőcsatári út volt érintett, ahol az esővíz több mint ötven centiméter magasan hömpölyög, és ez akadályozza a forgalmat.

A fővárosi tűzoltók számos autót kellett kitoljanak a vízből, míg más helyeken szivattyúval távolítják el a felgyülemlett vizet. A hirtelen lezúduló eső és az árvízszerű jelenségek hangsúlyozzák a megfelelő védekezés és az infrastruktúra korszerűsítésének fontosságát az ilyen jellegű viharos időszakok kezelésében. A helyi hatóságok és a katasztrófavédelem ilyenkor azon dolgozik, hogy mihamarabb elhárítsák a károkat, de a lakosságot is felszólítják, hogy legyenek körültekintőek és vigyázzanak magukra ilyenkor.

Viharkárra érdemes biztosítást kötni, hiszen több olyan rizikó faktor is van, ami után később bőven bosszankodhatunk. Az egyik ilyen az ingatlanok károsodása. Erős széllökések, hurrikánok vagy tornádók megrongálhatják az épületeket, tetőket, ablakokat, vagy akár teljesen lerombolhatják az ingatlanokat. De a jégeső vagy esetleg faágak ledőlése miatt a járművek is sérülhetnek, és jelentős javítási költségeket okozhatnak. Szélsőséges időjárás károsíthatja a mezőgazdasági területeken található növényeket, aminek következtében csökkenhet a termés mennyisége és minősége. Az éghajlatváltozás hatására valószínűsíthető, hogy a viharok és más szélsőséges időjárási jelenségek gyakorabban előfordulhatnak, így még inkább kiemelt fontosságúvá válhat a viharkárra kötött biztosítás.

Ilyen, vagy legalábbis ehhez hasonló vihar Budapesten július végén volt.

Néhány napja pedig a szabolcsi Kisvárda is megkapta az égi áldást!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás