promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: a viharzóna elsöpört mindent, de jön az ennél is drasztikusabb változás
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Folytatódik a szeszélyes időjárás, és már azt is tudjuk, mikor támad az újabb hidegfront.

A meteorológusok rossz híreket közöltek, mert a jövő hét sem fog kedvezni azoknak, akik éppen a szabadságukat töltik. Annyi biztos, hogy strandidő biztosan nem lesz, és heves viharokra is számítani kell.

Alaposan visszaesett mindenhol a hőmérséklet, bár azoknak ez persze jó hír, akik nem tudják elviselni a kánikulát. Még ne jelentsük ki, hogy vége a nyárnak, de a jövő heti időjárás inkább kicsit ősziesebb lesz. Az Országos Meteorológia Szolgálat videójában meg is nézhetitek, mi vár ránk pontosan.

Az Időkép veszélyre is felhívta a figyelmet: az esőzések hatására több északi folyónkon is árhullám indult el. A Sajón kell a legjelentősebb vízszintemelkedésre számítani. Közben a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de a kevésbé szeles tájakon ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn északnyugati, északi részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és gyenge intenzitású, időszakos eső is előfordulhat. Ezzel szemben délebbre kevesebb felhőzetre számíthatunk többórás napsütéssel, és arrafelé zápor, zivatar is csak kevés helyen alakulhat ki. Megfagyni nem fogunk, de marad a hőmérséklet visszaesés: általában a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű.

Kedden Felhőátvonulások várhatók, általában sok napsütéssel. Északkeleten elszórtan valószínű zápor, zivatar. Máshol legfeljebb egy-egy zápor fordul elő. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Ha hinni lehet a jóslatnak, akkor szerdán megérkezik az újabb hidegfront, ami komolyabb viharokat is okozhat. Nyugaton és északon záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ezúttal a délnyugatira forduló szél támadhat fel többfelé. A hajnali 7, 15 fokról 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő. Drasztikus változás, hogy a hőmérséklet nem fog a héten 30 fok fölé kúszni.

Csütörtökön elvileg már napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 9 és 16, a maximum 21 és 27 fok között alakul.

A hétvége előtt napos, gomolyfelhős időjárásra számíthatunk, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

A szombat még messze van, de állítólag változékony idő lesz, szóval ismét lehet napsütés, de záporok is. A légmozgás mérsékelt marad. A hajnali 9, 17 fokról délutánra 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás