promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló felvétel: hirtelen egy tornádó közepében találta magát egy nő, aki odakint ragadt a viharban
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A meteorológusokat is meglepte a tornádó, mivel ezen a környéken nem igazán szokott előfordulni.

Amerika déli területén található a Paincourtville Louisiana államban járunk, ahol újdonság a tornádó, és ezt Kyra Johnson a saját bőrén tapasztalta meg. A futár éppen a helyi vasbolt tulajdonosának, szállított.

A telefonokra rögtön kiküldték az SMS-t, hogy tornádó közeleg, és azonnal mindenkinek menedéket kell keresnie. A szélvihar hamarosan már az üzletnél kezdett el törné is zúzni. Mivel a déli állomban ez újdonság volt, így arról is tájékoztattak mindenkit, hogy mire számíthatnak.

Kyra Johnson azonban kint rekedt az üzletvezető csomagjával, a tornádó pedig lecsapott a semmiből a környékre. A tornádók intenzitását a Fujita skálán mérik, és ez F3-as erősségűvé nőtte ki magát. Itt a szélsebesség 219–266 km/óra között lehet. A leírás szerint teljes emeletek tűnhetnek el, komoly sérülés keletkezik a nagyobb épületekben, a vonatszerelvények felborulnak, minden fa kidől vagy kitörik, nehezebb gépjárművek fölemelkednek és métereket mozognak a levegőben.

A Paincourtville kialakult tornádó csaknem a határon mozgott, mivel 265 km/órás erősségű volt.

Mivel az üzlet ajtaját már korábban bezárták, így Kyra csak egy kólaautomata mögé tudott elbújni. A zűrzavarban senki sem gondolta, hogy a futár odakint ragadt. Elképesztő, de Kyra végül egy karcolás nélkül mászott ki a romok alól.

„Először azt éreztem, hogy itt fogok meghalni. Az ajtóhoz siettem, de be volt zárva. A villany se égett, és tudtam, hogy elbarikádozták magukat odabent. Vissza akartam futni a kocsihoz, de akkor már a levegőben mindenféle törmelék röpködött. Átfutott az agyamon, hogy mi lesz a családommal, mi lesz a gyerekeimmel, a szüleimmel, ha én meghalok. Ettől kicsit észbe kaptam, és körülnéztem, hogy hová bújhatnék. Megláttam a kólaautomatát, és bebújtam a gép és az ajtó közé”

- mesélte Kyra a Halálos vihar című műsorban.

Hirtelen nem tudott mást tenni, de szerencséjére túlélte ezt a kalandot. A vihart Louisiana történetében a legnagyobbként említik. Kyra azóta állandóan figyeli az időjárás előrejelzéseket, hiába ritkák a tornádók a környéken.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás