promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tornádók törtek be a Kárpát-medencébe, sokkoló felvételen az égi szörnyeteg
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több helyen is katasztrofális állapotokat okozott az egész éjszakán át tartó esőzés, majd ezután jött még egy nem várt csavar: több helyen is tornádókról érkeztek jelentések és felvételek. Cikkünkben az elmúlt 24 óra legfontosabb eseményei.

Az már szinte teljesen megszokottnak számít, hogy hatalmas viharok és felhőszakadások haladnak át hazánkon, így ezt csak néhány mondat erejéig említenénk meg.:

A Dunántúlon és az ország északi részein rengeteg utcát öntött el a csapadék, volt ahol 1 óra sem  kellett a 10 mm esővíz leeséséhez, mindezt mennydörgés és villámlás kísérte.

Budapest sem volt szerencsésebb helyzetben, az északkeleti országrészekkel, Szegeddel és Bakonnyal egyetemben, ahol 20-30 mm csapadék is leesett.

A Tolna megyek Kéty városát is elmosta a víz, Sokorópátkán is árvíz szintű utcai elöntés történt, Kaposvár ugyanígy járt.

Ipolytanóc és Nógrád között a helyzet még ennél is komolyabb, alámosta a víz a síneket, így a vonatközlekedés jelenleg szünetel. Nógrád vármegyében folyamatosak a segítségkérő hívások, iskolát, házakat öntött el a túláradt folyó.

A helyzetet azonban nemrég vált teljesen kaotikussá, ugyanis több vármegyében tornádót videóztak.

A héten több helyszínről is hasonló jelenségről számoltak be, az évben az 5. tornádót Szombathely közelében videózták le.

A felvételt a monumentális jelenségről itt tudod megnézni, hihetetlen és félelmetes érzés lehet, amikor élőben látod azt, amit sak a katasztrófafilmekben szoktak mutatni:

Itt pedig az Időkép saját felvétele látható:

Veszprém vármegyében, Ősi közelében is tornádót észleltek.

Fontos, hogy kiemelten körültekintően járjunk el, és mindenképpen a saját és mások testi épségét tartsuk szem előtt.

Az összes bejelntést számolva 4 nap alatt 5 darab tornádó csapott le és ért földet Magyarországon, ami igen magas számít a térségen belül.

Amennyiben nektek is van hasonló felvételetek, amit szeretnétek megosztani másokkal, akkor nyugodtan küldjétek be nekünk helyszín megjelöléssel az info@promotions.hu címre.

Forras: idokep.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás