promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: lecsapott a tornádó a hazai kis településre – félelmetes fénykép készült a drámai pillanatról
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint lesznek még erősebb viharok az elkövetkezendő napokban.

Ha a hőmérsékletet nézzük, akkor gyakorlatilag már nyár van, de a 30 fokot azért még nem fogjuk átlépni. Ez alapból visszaesik minimálisan a hidegfront miatt. Viharok ettől függetlenül voltak Magyarországon, ráadásul még egy tornádó is kialakult.

Az Időkép beszámolója szerint ez volt az első, viszont anno pont a lap számolt be róla, hogy Szombathelyen volt egy tuba, ami valószínűleg földet is ért akkor. Erről videó is készült, amit a lenti cikkben tudtok megnézni.

Tubákból már tényleg rengeteg volt, de ha ezek földet is érnek, akkor már tornádóról beszélünk. Az Időképet egyik szemfüles észlelője elmondta, hogy a felhőtölcsér a kétegyházi ortodox temetőnél csapott le, nem messze Békéscsabától. Ide kattintva több látványos fényképet is megnézhettek a drámai pillanatról, és mindegyik igazán félelmetes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzése szerint a mai napon a keleti határ menti vidékekre sodródhatnak be kelet felől zivatarok, melyekhez viharos széllökés és jégeső társulhat.

Magyarország többi részén napos, gomolyfelhős idő várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 23 és 28 fok között valószínű.

Hétvége előtt, vagyis pénteken a Nyugat-Dunántúl kivételével elszórtan várható zápor, zivatar. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 10, 16, a csúcsérték 23, 28 fok között alakul.

Szombaton napos idő valószínű jellemzően kevés, egy dunántúli összeáramlási vonal mentén és délkeleten több gomolyfelhővel. Utóbbi tájakon kevés helyen zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, másutt nem valószínű csapadék. Sokfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten meg is erősödik az északi, északkeleti szél. Hajnalban 10, 16, a délutáni órákban 22, 26 fok lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás