promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: rendkívüli felvétel készült a magyarországi tornádóról, és közben még egy kettősfront is készül felfordulást okozni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A héten is generál meglepetéseket az időjárás, és közben egy tornádót is lefilmeztek Magyarországon, legalábbis, ha a tuba valóban földet ért Szombathelynél.

A jó hír, hogy tényleg kezd tavasziasra fordulni az időjárás, legalábbis ha a hőmérsékletet nézzük. Hála égnek már éjszaka és hajnalban is úgy alakul a hőmérséklet, hogy elhagyhatjuk a nagykabátot. Magyarországon azért elég változó a helyzet, mivel vannak napos időszakok, de zivatarokat is kapunk a nyakunkba bőven.

Ugyebár hétvégén szupercellák jelentek meg a Dunántúlon, amik kiadós csapadékot hoztak magukkal, ráadásul jégesővel vegyítve. Az Időkép közzétett egy felvételt, ami Szombathelyen készült. Ha minden igaz, az Időkép egyik észlelője felvette Magyarország első idei tornádóját.

Tubákat szoktunk látni, de ha ezek földet is érnek, akkor tornádóról beszélünk. Itt a tölcsér a talaj közelében felkavarta a port, vagyis valószínűleg földet ért.

Ma délután és este az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Magyarország középső, illetve déli, délkeleti részén fordulhatnak elő záporok, esetleg zivatarok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön igazi napsütéses időre van kilátás. Több gomolyfelhő a Duna-Tisza közén képződhet. Egy-egy zápor, esetleg zivatar a délkeleti, keleti határnál csaphat le. Ide kattintva nem árt néha ránézni az élő radarképre.

Az északias szelet Borsodban és a Zemplén térségében erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Hétvége előtt nem igazán kell számítanunk csapadékra. Pénteken délután már 19 és 24 fok közé melegszik a levegő, míg hajnalban 5-10 fok lehet. Magyarországra aztán hétvégén érkezhet meg az a bizonyos kettősfront.

A hőmérséklet visszaesni nem fog, de változékony lesz az időjárásunk, így egy-egy zápor, vihar sem kizárt. Kövessétek az oldalunkat, mert hamarosan már a meteorológusok is biztosat tudnak mondani arról, mit hozhat magával a kettősfront, és hol okozhat felfordulást Magyarországon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás