promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a legjobb balatoni település a külföldiek szerint, meglepő eredmény született
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, melyik balatoni település a külföldiek kedvence.

Bár a helyiek elmondása szerint egyes balatoni településeken érezhető a turizmus visszaesése, a legtöbb helyen továbbra is sokan vannak. Mi is voltunk többször a Balaton partjának bizonyos részein, és azt tapasztaltuk, hogy - bár nem volt borzasztó tömeg -, sokan utaznak le most is szívesen, hogy a magyar tenger mellett pihenjék ki magukat. De mit gondolnak a külföldi turisták? Most kiderült, nekik melyik a kedvenc településük Közép-Európa legnagyobb tavánál.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közlése szerint a balatoni vendéglátás bevételének harmadát a külföldiek hozzák, míg a vendégéjszakák negyedét ők foglalják. A hivatalos adatok szerint nyár eleje és július közepe között csaknem 180 ezer külföldi vendég közel 650 ezer éjszakát töltött a Balaton partján. Ez azt jelenti, hogy csak a külföldi forgalom 14 százalékkal múlta felül a tavalyi év azonos időszakának eredményeit, és ez már majdnem annyi, mint 2019-ben volt.

Természetesen a Balcsi továbbra is leginkább a németek kedvence, míg a második helyen a csehek vannak; azonban sokan jönnek például Ausztriából, Lengyelországból, és Szlovákiából, de mikor mi voltunk lent Keszthelyen, találkoztunk franciákkal is. Sőt, egyre inkább nő a Balaton iránti érdeklődés a horvátok és a kínaiak körében is: utóbbiaknál idén meghétszereződött a vendégéjszakák száma.

Már korábban is kérdezték a külföldieket, hogy véleményük szerint melyik a legjobb balatoni település, de most a foglalásokat figyelembe véve kialakult egy új lista, hogy hol szállnak meg szívesebben.

A lista élén Révfülöp végzett, amit Hévíz és Vonyarcvashegy követ.

A hivatalos adatok szerint a külföldi nyaralók többnyire a három- és négycsillagos hotelekben szállnak meg, de a németek a magánszállásokat is szeretik. A strandolás mellett kiemelt turistacélpontnak számít a siófoki Aranypart, a zalakarosi fürdő, és a Tihanyi Bencés Apátság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás