promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Tényleg ez a Balaton legjobb strandja, és nem drága” - egy kétgyerekes anyuka beszámolója
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy kétgyermekes anyuka szerint ez a Balaton legjobb gyerekbarát strandja.

Nagyon sok helyen olvasunk arról, hogy a Balaton olyan drága már, hogy pénztárcabarátabb lemenni a tengerpartra egy hétre, mint beiktatni egy hétvégi nyaralást a magyar tengernél. Ehhez képest egyre több beszámolót, levelet, kommentet kapunk, amik arról tanúskodnak, hogy igenis vannak még a Balcsin olyan strandok, ahol kevesebb pénzből is nagyon jól tudjuk érezni magunkat, és még finomakat is tudunk enni.

Egy kétgyermekes anyuka írt nekünk arról, hogy szerinte melyik a Balaton legjobb strandja, ahol az árak sincsenek elszállva, nagyon tiszta, rendezett, és teljes mértékben gyerekbarát.

Zsófia levelét változtatás nélkül közöljük:

„Minden évben elmegyünk legalább egy napra a Balatonra, idén sem hagytuk ki. Két kisgyerekkel mentünk, nem akartunk túl messzire menni, szóval mindenképpen az északi part mentén kerestünk olyan gyerekbarát strandot, ahová nem túl drága a belépő, és homokos partja van.

Balatongyörökön voltunk nem egyszer, már akkor is, amikor nem voltak a gyerekek, velük közösen még nem jutottunk el oda. Előre féltünk, hogy lesz-e parkolóhely, vagy árnyékos hely, hiszen tudjuk, mennyire felkapott, szuper strand. 11 óra körül értünk le Györökre, még volt árnyékos parkolóhely szerencsére. Odasétáltunk a pénztárhoz, de már messziről láttuk, mekkora a sor. Ez persze a főbejáratnál volt, de van egy másik kassza is pár percnyi sétára a vasúti felüljárónál. Ott konkrétan senki sem állt.

Az árak nagyon barátik itt: mivel egyik gyerkőc sincs 4 éves, nekik ingyenes, a felnőtteknek pedig hétvégén 1500 forint csupán. De ha 4 éven felüliek lennének a gyerekek, akkor is csak 3500 forint a családi belépő.

Voltak már bent - nyilván 11 órakor -, de nem volt még tömeg. Szerencsére még találtunk egy kis árnyékos helyet két nagy fa között, nekünk tökéletes volt. Egyből be a vízbe kiscsónakkal, vízipisztollyal, labdával, fincsi volt a víz, nem volt nagyon hideg.

Vittünk magunkkal szendvicseket meg ropogtatnivalót, dehát nyilván valami melegételt jó, ha tudunk enni. Néztünk körbe, sima lángos 900 forint, sajtos-tejfölös 1200 forint, hamburger 1700 forint, csavaros fagyi 600 forint. Nézelődtünk, hogy mihez lenne egyáltalán kedvünk, aztán elmentünk a Party Csóka mellett. Végül itt ettünk, gyakorlatilag hasonló árak vannak ott, mint bármelyik másik büfénél a strandon, de állítom, hogy ennél finomabbat nem is ehettünk volna.

Tartalmas volt, nagyon laktató, és tényleg finom is. Vettünk kettő gyrosszendvicset, egy sima lángost, és egy rántott húsos burgert; természetesen krumpli is volt a burger és a gyros mellé, és abszolút nem fizettünk ahhoz képest sokat. Jó döntés volt itt enni, lehet máshol nem laktunk volna ilyen jól. Amúgy vannak itt pizzák is, ugyancsak nem borsos áron, majd legközelebb lehet azt is megkóstoljuk.

Tényleg ez a Balaton legjobb strandja, és nem drága.  Nincs is tőlünk nagyon messze, mert kb 1 és negyed óra alatt leértünk, és tényleg szép, rendezett, tisztaság van a wcben is. Szuper volt, a kisfiam ki sem akart jönni a vízből. Egész nap ott voltunk. Délután persze jöttek még sokan, akkor már jóval többen voltak, de nem éreztük azt, hogy tömeg lenne. Olyan elviselhetően sokan voltak, és nem, nem volt kihalt, nem volt pangás, meg semmi. Balatongyörökön szépen vannak. Nekünk nem is kell más strand, jól elvagyunk itt. Még augusztusban azért egyszer le akarunk menni, talán szeptemberben is, amíg olyan lesz az idő. Csak ajánlani tudom”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás