promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a Balaton legjobb helye? A külföldieknek elállt  a szavuk is
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Balatonnal nagyon sok videó foglalkozik a YouTube-on.

Imádjuk, ha olyan videót találunk, amely Magyarországgal, illetve velünk, magyarokkal foglalkozik. Hiszen kicsit mindig más a szomszéd vagy a külföldi szemüvegén át látni azokat a dolgokat, amelyeket mi így benne élve nem feltétlenül veszünk észre, de a külföldi már összehasonlít, ki tud emelni nagyon érdekes dolgokat, miközben mindent úgy néz, hogy folyamatosan keresi a kuriózumokat, érdekességeket és látványosságokat.

Nagyon sok videó foglalkozik Budapesttel, kevesebb már a vidéki nagy- és kisvárosoakkal, de kifejezetten vannak olyan felvételek is, amelyek egy-egy tájegység nagy és híres, de leginkább messzemenőkig különleges helyeivel foglalkoznak. Sokszor jelenik meg ezekben a videókban a magyar tenger is, azaz a Balaton, hiszen ez az egyik leghíresebb látnivaló Magyarországon, nagyon sok turista keresi fel ezt évről évre nyaralási szándékkal.

Sokszor előkelő helyen szerepel ezekben a turistáknak készített ajánlóvideókban a Badacsony, Szigliget vagy éppen Keszthely, a Balaton Múzeum is sokszor szerepel, miközben nagyon sokszor a Balatontól kicsit távolabb lévő települések is helyet kapnak ezeken a videókon, többek között Tapolca vagy Hévíz. Sokszor a Kis-Balaton is felkerül az ilyen videókra, a Kányavári szigetnél lévő fahíddal, illetve láthatjuk a Somogyvári Pusztatornyot is, amely egy nagyon különleges építmény, Somogy megye egyik legrégebbi középkori templomromja, amely már nagyon messziről kiemelkedik a búzatáblák közepette. Több mint 800 éves, és túlélte a történelem legborzalmasabb viharait is.

Itt nézhetitek meg Daniela Azzip, a potugál utazási vlogger videóját a Balatonról, illetve az azt övező jó helyekről, de ha a neten jártok, rengeteg kis alternatív blogot is találhattok nagyon jó leírásokkal, élményekkel a Baaltonról, a Thecommonwanderer oldalán még egy 15-ös listát is találhattok tele élményekkel a magyar tenger mellől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás