promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy svéd oldal Magyarországról ír elképesztő dolgokat, tényleg igaza lehet? Ötvenöt pontban sorolja fel az érdekességeket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekességek burjánzása következik, és tényleg nagyon találóan ír a blogger.

Szóval nagyon imdáunk Magyarországon olyan cikkeket olvasni, amelyekben rólunk mesélnek, arról, hogy milyenek vagyunk mi magyarok, vagy éppen mik a szokásaink, amelyek különlegessé tesznek minket Európában és a világon is. És persze azokat a tartalmakat is nagy érdeklődéssel foygasztjuk, amikor bizony arról írnak, hogy mi az, amit ne szívesen mondj egy magyarnak, vagy éppen arról írnak, hogy mi az, amit semmiképpen ne nézz meg Magyarországon. Mik az erények és mik a kevésbé izgalmas dolgok. Ezek pedig mind-mind nagyon izgalmasak. A neten számtalan, utazással foglalkozó blogger és YouTube-os vlogger van, akik rengeteg, Magyarországgal foglalkozó kis epizódot készítettek már.

Ilyen Alex Waltner is, egy svéd utazó blogger, aki a világ számtalan országában járt már, és nem csak klisés dolgokat ismertet az egyes országokról, hanem bizony nagyon fontos kulturtörténet idolgokat is megoszt az egyes népek és országok kapcsán a világgal. Neki vannak magyar felmenői is, így kiváltképp érdekli Magyarország, és több posztot is írt rólunk angol nyelven,

az egyikben például 55 olyan dolgot sorol fel, amelyekért érdemes megnézni hazánkat.

Anélkül, hogy az egész listát részleteznén nektek, mivel a teljes cikket IDE kattintva is el tudjátok érni, annyit érdemes megjegyezni, hogy nagyon részletes felsorolásról van szó, és olyan zseniális magyra dolgok is helyet kapnak benne, amelyek sok helyen nem szerepelnek, szóval ez a cikk egy nagyon jó országimázs nekünk (rengeteg nevezetesség bemutatásával) egy olyan oldalon, amelyet tényleg sokan olvasnak.

A blogger bejárta Magyarországot, többek között Budapesten, Esztergomban, Tokajban és Egerben is megfordult. Amit a lista legelejére tesz, azok a magyar ételek, ha hazánkra gondol, ezek azok, amelyek elsőre szébe jutnak. Említi többek között a pörköltet, a rakott krumlit, illetve a töltött parprikát is. Második helyen Esztergom következik, a város, amely egykor az ország központja volt, és nagyon híres óriási templomáról, amely Magyarország legnagyobb egyházi épülete. Harmadik helyen következik a Halászbástya, majd negyediken a Tokaji Aszu, majd a magyar építészet, a különleges épületek, illetve Lillafüred.

A lajstromon szerepel persze Budapest is, az Opera, a lángos, Hollókő, a magyar hip-hop, a Kiskunsági Nemzeti Park, Hévíz, Sopron, Veszprém, és többek között a Somlói galuska is.

ALex Waltner teljes listáját megtekinthetitek az oldalán is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás