promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarokon röhögött egész Amerika, vérlázító szitokszóval minősítettek minket
Borítókép:  US Weekly
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki a magyarokon nevetett a tengerentúlon.

Láttunk már olyat amerikai tv-sorozatban, hogy az egyik szereplő tévedésből bántotta meg a magyarokat, de olyanra is volt példa a tengerentúlon, hogy szándékosan bosszantó szitokszóval illettek minket. A Szívek szállodája egyik epizódjában láthattuk, hogy a hotel igazgatója kedveskedni akart a magyar vendégeknek, de sajnos valami egészen más kerekedett belőle, viszont egy ezredfordulós sorozatban szándékosan nevetség tárgya lettünk.

Az Azok a 70-es évek show című tévésorozat 1998. augusztus 23-án indult el a FOX csatornán, és egészen 2006-ig vetítették. Magyarországon csak jóval később, 2010. január 4-től adta az HBO Comedy. Ebben a szériában olyan színészek játszottak, mint például Topher Grace, Laura Prepon, Ashton Kutcher, és Mila Kunis.

Az ötödik évad első részében Red Forman (Kurtwood Smith) azt mondja a szakállt növesztő Steven Hyde-nak (Danny Masterson), hogy:

„Shut it. And go shave that thing! You look like a damn Hungarian”

Ez magyarul annyit jelent, hogy:

„Fogd be, aztán menj és vágd le ezt az izét! Úgy nézel ki, mint egy nyavalyás magyar”


Azt nem tudni, hogy ez miért került bele a sorozatba, mi volt a baj a szakállnövesztéssel, és miért rögtön egy "nyavalyás magyar" jutott róla eszébe a szereplőnek, mindenesetre az amerikaiak dőltek a nevetéstől, mikor annak idején ezt először hallották.

Valószínűleg tényleg az lehet a háttérben, hogy a reformkori magyarok miatt tették bele ezt a poént, bár a szinkronos verzióban ezt úgy fordították, hogy

„Úgy nézel ki, mint egy ősmagyar”.


Ha már szóba került Mila Kunis, a színésznő az egyik filmjében megszólal magyarul - pontosabban a mi nyelvünkön szerencsétlenkedett a bécsi pályaudvaron. A filmsztárnak ugyanis meggyűlt a baja hazánk egyik települése nevének kiejtésével, miközben a menetrendet böngészte. Hogy pontosan melyik filmről és településről van szó, arról az alábbi cikkben olvashattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás