promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
DIGI-s vagy? 170 ezren nagyon háboroghatnak, a többiek viszont örülni fognak az új bejelentésnek
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A DIGI nemrég bődületes áremelésről tett bejelentést, most egy újabb drágulásról rántották le a leplet.

A telefonszolgáltatók egymás után jelentik be, hogy márciustól áremeléssel kell számolni, erről korábban itt számoltunk be. A Telekom 15%-os emelésről tájékoztatta az előfizetőket, a Vodafone-nál sem emeltek sokkal többet az eddigi előfizetési díjakon, a vöröslogós cég 15,4%-al emelte meg az árakat.

Azóta a harmadik legnagyobb mobilszolgáltató, a Yettel is tájékoztatta az ügyfeleket az áremelés mértékéről, amit 15,3%-ra kalkuláltak. Továbbá érkezett bejelentése a sokkal kisebb, Vodafone-os hálózaton működő Netfone-tól is, akik a Vodafone-hoz hasonlóan szintén 15,4%-al emelik a díjakat, szintén márciustól.

Ezek alapján nem mondhatnánk, hogy igazán nagy a verseny, hiszen azt az egy-két tizedszázalékot leszámítva mindenki ugyanannyira emelte az árakat. Mint minden áremelés, természetesen ez sem érinti jól az előfizetőket, aligha akad valaki, aki örül neki, hogy mostantól többet kell fizetnie. Hiába hangsúlyozza kivétel nélkül minden szolgáltató, hogy az emelésnek ez a mértéke elmaradt a tavalyi infláció mértékétől (ami a KSH adatai szerint 17,6% volt), a fogyasztók aligha érezhetik a reálérték javulását.

Az infláció a nagy cégeket is sújtja, elsősorban mindenki az energiaárak emelkedésére, és szolgáltatások folyamatos fejlesztésére hivatkozik.

Éppen ezért sokakat meglephetett, mikor a DIGI bejelentette, hogy szemben a többi mobilszolgáltatóval, ők sokkal nagyobb mértékben emelnek árakat, ami sok esetben az 50%-ot is meghaladja.

Ez azonban csak azokat érinti, akik még igénybe vesznek valamilyen mobilos csomagot a szolgáltatótól, ez nagyjából 170 ezer embert érint. Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a DIGI azért is dönthetett az aránytalanul nagy emelés mellett, mert éppen leépíti a mobilszolgáltatásokat, új előfizetést már jóideje nem is lehet náluk kötni.

A DIGI elsősorban nem mobilszolgáltatásokat, hanem műsorterjesztési, vezetékes internet és a vezetékes hangszolgáltatási csomagokat kínál az ügyfeleknek. Ezeknek a havidíját végül csak most jelentették be, és a DIGI-s előfizetők ebben a tekintetben még jobban is jártak, mint a többi szolgáltató ügyfele.

A DIGI ugyanis 14,9%-al emeli a díjakat, ez egy halszálnyival ugyan, de kevesebb a konkurencia emeléseinél.

Indoklásként a DIGI is ugyanazokat az okokat jelöli meg, természetesen, viszont aminek még pluszban örülhetnek a DIGI ügyfelei, hogy ez nem márciusban, hanem csak május elsején lép hatályba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás