promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nagyot hibáztak a Séfek séfe zsűritagjai, végül Krausz Gábor vallotta be a nézőknek

Nagyot hibáztak a Séfek séfe zsűritagjai, végül Krausz Gábor vallotta be a nézőknek

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
TV műsorok
Kategória fejléc

Nem lehetett letagadni, hogy komoly hibát vétettek a sztárszakácsok.

Véget ért a Séfek séfe előválogatója: tegnap már azon izgulhattak a nézők, hogy a kést kapott versenyzők hogyan tudnak teljesíteni a konyhában. Nem kertelünk: egyelőre igen nehéz lenne kedvencet választani és nem azért, mert annyi szimpatikus jelölt csapott össze a konyhában. Röpködtek a káromkodások, egymással üvöltöztek a konyhafőnöknek kinevezett versenyzők és akik alattuk dolgoztak: egyszóval teljes volt a káosz a konyhában.

Azt már tudjuk, hogy Vomberg Frigyes, Wolf András és Krausz Gábor mi az amit nem bír elviselni egy versenyzőben.

Ez a flegmaság, a tiszteletlenség, a szétszórtság és nem utolsó sorban az, hogyha a kapott utasításokat nem tudják végrehajtani, valamint a munkaterületüket nem tarják rendben. Nos, tegnap mindegyikre láthattunk példát.

A jól ismert másolós feladattal kellett kezdeni, amit én mint egyébként főzni tudó meg szerető néző soha nem értem, hogyan lehet elrontani, de maguk a séfek is az egyik legnehezebb feladatnak ezt titulálják. Olyannyira, hogy az 5. évad zárófőzésében szintén egy másolós feladatot kellett megcsinálni a három finalistának.

A séfkabátok száma limitált és bár kiosztásra került mindhárom séftől 1-1-1 darab, volt olyan versenyző is, akitől elbúcsúztak:

A Séfek séfe válogatója azonban kellemetlen meglepetéseket is rejtett.

Az értékelési szempontok idén sem változtak és Krausz Gábor elmondta, hogy minden esetben különbséget tesznek az amatőrök és a profi szakácsok között, hiszen nem lenne igazságos, ha ugyanolyan szigorral zsűriznék a két tábort. Más valamit is megosztott a séf a nézőkkel: ő is aggályosnak látja az idei felhozatalt és egyértelműen egy éles vonal húzódik a versenyzők között. Sokakban lát tehetséget, lehetőséget és ambíciót, ám a korábbi évadokhoz képest olyanokból is több került be, akikkel nem tudna együtt dolgozni.

A kiesésről szóló döntést idén nem volt annyira nehéz meghozni.

Krausz Gábor azt is elmondta, hogy minden esetben az étel lapján értékelnek, azonban ha előbb megismerhették volna a versenyzőket, akkor egészen biztosan nem azok állnának itt, akik most lehetőséget kaptak. A sztárszakács ezzel nem rejtette véka alá a véleményét és nem nehéz a szavai mögöttes tartalmát megfejteni: jelenleg több olyan ember is próbálkozik a konyhában, aki nem szimpatikus az ítészeknek.

Ez pedig különösen nagy probléma, hiszen minden séf olyan csapatot szeretne maga köré, akikben feltétel nélkül megbízik és a közös munka egyik félnek sem okoz kellemetlen élményeket. Jelenleg úgy áll, hogy minden versenyző saját magáért küzd, mindenki mást pedig igyekszik rossz fényben feltüntetni. A végén valóban egy ember nyerheti meg a fődíjat, ám egészen addig csapatként kell eljutni és ha ezt nem értik meg, akkor nem csak maguk alatt vágják a fát, hanem végső soron Krausz Gábornak, Wolf Andrásnak és Vomberg Frigyesnek is alátesznek, ellehetetlenítve a közös munkát.

Kérdés, hogy kialakulnak-e a csapatok, ahogy az is, hogy a nézők hogyan fogják viselni a ripacskodást és a káromkodást, meg a sok egyénieskedést, főleg olyan emberektől, akiknek a teljesítménye több mint kifogásolható: