promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Külföldieknek népszerűsíti a kedvenc magyar fogásokat a Séfek séfe sztárszakácsa, hasra esnek a turisták a gigantikus vállalkozástól

Külföldieknek népszerűsíti a kedvenc magyar fogásokat a Séfek séfe sztárszakácsa, hasra esnek a turisták a gigantikus vállalkozástól

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Odáig vannak a külföldiek ezekért az ételekért.

Budapest igazi gasztronómia főváros: egymást érik a remekbeszabott éttermek, büfék, kifőzdék, bárok. Ma már szinte alig van olyan vendéglátóipari egység, ahol ne lehetne valamit enni, így nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy belevágni a vendéglátásba, az merész kihívás. Konkurencia van dögivel, így igazán egyedit kell alkotni ahhoz, hogy ne bukjon bele az ember a vállalkozásba. Merészebbnél merészebb fogások, extrém tálalás, furcsa hozzávalók, mindenki másképp igyekszik felkerülni a gasztronómia térképre. De lehet ezt máshogyan is csinálni.

Ezt mutatja meg nekünk A séf asztala.

Budapest leimpozánsabb részén nyitott éttermet az ismert tévés személyiség és nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a vasárnapi ebédekről unalomig ismert fogásokat tökéletes, magas minőségben mutassa be a publikumnak. A hely rövid idő alatt hatalmas ismertségre tett szert és kiváló elhelyezkedése, illetve profi magyaros fogásai miatt hamar a külföldiek egyik kedvenc vendéglátóhelyévé vált.

Wolf András a szívét lelkét beletette ebbe az étterembe.

A Séfek séfe szigorú ítésze álmodta meg a merész koncepciót, munkásságát végigkövetve pedig egy szemernyi kétségünk sincs afelől, hogy minden, ami elénk kerül, az a legjobb. Sokan azt gondolják, hogy a séfek krémje csak a kis falatkás degusztációs menükben lát kihívást és éppen ezt a koncepciót akarta lerombolni Wolf András.

A helyre belépve kellemes hangulat fogad, tökéletes a design, a berendezés, a kilátás pedig olyan, ahogyan ígérték, az asztaloknál a Parlament méltóságteljes épülete vet ránk árnyékot, miközben nézhetjük a nyüzsgő főváros mindennapjait.

Mindenféle puccos koncepcióval szakítani akartak: a pultnál adhatod le a rendelést és nem kell sokat bíbelődnöd a választással sem: nagyjából 15 étel szerepel az étlapon, ami egyébként ma már egy jó hely ismérvének számít. Kevés étel, de az maximális élmény.

Természetesen gondoltak a vegetáriánusokra és a vegán étrendet követőkre is, de amivel reklámozzák magukat, az egyértelműen a húskedvelő magyarokat szólítja meg.

Finom magyar ételek, elérhető áron.

Ha most az az első gondolatod, hogy ezt nem engedheted meg magadnak, akkor van egy kifejezetten jó hírem. Az árak abszolút az átlagember tárcájához vannak igazítva, mi fejenként két fogásért, italokkal együtt 13 ezer forintot hagytuk ott, ami ugyan nem egy kifőzdés napi menü ára, mégsem borítja be az ember költségvetését, ha néha napján betér oda.

Gulyás leves, rántott hús és világbéke.

Az étlapról nem maradhatott ki a gulyásleves, ami a magyar konyha egyik legmeghatározóbb fogása, mégis amire a legbüszkébbek az a rántott hús. Kérhetjük sertésből és csirkéből is, csalódni egyikben sem foguk. A panír ropogós, nem olajos, ízletes, szaftos. Kérhetjük krumplival, vagy szendvicsben. Apropó szendvics: a hely egyik része egy pékség, ahol Wolf András saját készítésű kovászával készülnek a péksütemények és kenyerek, amit akár házhoz is rendelhetünk.

Reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes választás, ha pedig nem zavar a mostani csípős időjárás, akkor a kiti teraszon még inkább átélheted a hely szellemét, ami a következő: Rántott hús és világbéke.