promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
5500 forintba kerül itt egy lángos, de viszik, mint a cukrot: a balatoni árak kismiskák ehhez képest

5500 forintba kerül itt egy lángos, de viszik, mint a cukrot: a balatoni árak kismiskák ehhez képest

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Egy sajtos-tejfölös lángost 5500-ért adnak, mégis idejárnak a helyiek, és imádják.

A lángos a nyár egyik legkedveltebb finomsága, de egyes helyeken igen borsos árat kérnek el érte. A magyar emberek alaposan körül szoktak nézni, hogy hol a legjobb az ár-érték arány a lángost illetően, mert nem szeretnének 1500 és 2000 forintot fizetni egy sima fokhagymás lángosért, de ehetetlen, olajban tocsogó, fullasztó tésztájú olcsósággal sem szeretnék mérgezni a gyomrukat. Nem kell a Balatonhoz mennünk ahhoz, hogy méregdrága lángosokkal találkozzunk, Budapesten belül is vannak olyan helyek, ahol egy örök klasszikus sajtos-tejfölöst 3000 forint környékén vesztegetnek.

De persze lehet találni a fővároson belül is olyan helyet, ami felkapott, jó híre van, de mégsem elszálltak az árak. Az egyik ilyen a nem olyan régen nyitott Nagyi Lángos, ami Osváth Zsoltiék üzemeltetnek. Munkatársunk néhány hete itt tesztelte a lángost, és kellemesen csalódott mind az árakat, mind a minőséget illetően.

Viszont nem csak Magyarország határain belül kapható a hazai finomság: a hungarikum a világ számos pontján nagy népszerűségnek örvend - például Amerikában is kapható több helyen is. Azonban létezik egy kis hely, ahol olyan drága a lángos, hogy a budapesti és a balatoni árak kismiskák hozzá képest:

nagyjából 5500 forintba kerül itt egy sajtos-tejfölös -, mégis viszik, mint a cukrot.

A Blikk írta meg, hogy Izlandon egyetlen lángossütő üzemel, amit Balogh Dániel működtet a párjával. Sólheimajökull-ban találhatunk rá arra a kis bódéra, ahol igazi magyar lángost árulnak, és bár egyáltalán nem mondható olcsónak, a helyiek mégis imádnak ide járni. Ennek az az oka, hogy Izlandon jóval drágább az élet és az étel, mint Magyarországon, tehát amikor azt mondjuk, hogy Dánieléknél 5500 forintnak megfelelő koronába kerül egy lángos, akkor az olyan, mintha idehaza 800-1100 forintért vennénk.

Ráadásul nem is ez a legdrágább étel a menün, hanem a langusztás és a pármai sonkás verzió, ami átszámítva nagyjából 8000 forintba kerül.

Érdekesség, hogy nem a hagyományos lángos a legnépszerűbb itt, hanem a nutellás-banános pillecukorral megszórva, tehát az izlandiak jobban szeretik a hungarikumot, ha édes feltét kerül rá. Persze nem csak lángost lehet itt kapni, többek között gulyás is van az étlapon, amit ugyancsak nagyon szeretnek itt az emberek. Nem csoda, hiszen Izlandon mindig hideg van - az idei nyár legmelegebb napjain is csak 15-16 fok volt -, szóval mindig jól jön a gyomornak egy kis forró leves, és a gulyás erre kitűnő választás.