promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar lángos árasztotta el New York utcáit, sorban állnak az amerikaiak az ízletes hungarikumért
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikai sajtó is felfedezte magának a New York egyetlen lángosfurgonját.

Ha figyelmesen járunk New York utcáin, akkor belefuthatunk egy-két magyar kisboltba, vagy éppen szembe jöhet velünk a Nagy Alma egyetlen lángosfurgonja, ahol az amerikaiak szó szerint sorban állnak egy finom lángosért. Az amerikai sajtó is felfigyelt korábban Prepuk Zsolt mozgó lángosozójára, a The New York Times külön beszámolót írt az ízletes hungarikumot árusító kocsiról.

A cikk szerzője a nyár ízének nevezte a lángost, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki magyar, akkor a lángosról a Balatonon eltöltött nyári napok jutnak eszébe, ha pedig nem magyar, akkor csupán egy feltét nélküli, hiányos pizzának nézheti, és éppen ezért nem is akarja megkóstolni. Hozzáteszi, hogy kár lenne kihagyni ezt a gasztronómiai élményt.

A cikk leírja, hogy a furgon tulajdonosa, Prepuk Zsolt a rendszerváltás után ment ki Amerikába, hogy szerencsét próbáljon, és végül be is jött neki a lángosbiznisz. A kocsiban háromfajta lángost árul: a klasszikus fokhagymás-tejfölös-sajtos mellett egy ötszínű kaliforniai paprikával megszórt változatot, illetve egy olyat, amin szűzpecsenye, savanyú uborka, jalapeno paprika, és ázsiai chiliszósz van.

Mindezek mellett főtt ételeket is árul, az étlapján szerepel a töltött káposzta, a borsófőzelék, a Connecticut államból származó debreceni, illetve a New Jersey-i farmról beszerzett mangalicakolbász.

A furgon különlegessége, hogy mindig mozgásban van, mindig más környéken állomásozik New Yorkban; erről telefonon vagy a közösségi oldalakon keresztül lehet érdeklődni, ugyanis a Lángos Truck fent van nemcsak a Facebookon, de a Twitteren is.

Ha New Yorkban járunk, mindenképpen tudakoljuk meg, hogy éppen hol találhatjuk meg a lángosfurgont, és kóstoljuk meg Prepuk Zsolt finomságait, de készüljünk fel arra, hogy hosszú sort kell kiállnunk majd, hiszen az amerikaiak odáig vannak a frissen sütött finomságért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás