promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa nevű magyar kisbolt New York belvárosában, tódulnak az amerikaiak a hazai ízeket árusító üzletbe
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamisítatlan magyar bolt bújik meg New York szívében, ezen a néven kell keresni az apró gyöngyszemet.

Képzeljük el, hogy sétálunk az Egyesült Államok legnagyobb városában, New Yorkban, és egyszer csak meglátunk egy hatalmas magyar feliratot. Brooklyn-ban bárki megtalálhatja azt a kisboltot, ahol magyar, illetve európai termékeket lehet kapni. Erős Pista, Édes Anna, Negro cukorka, Piros Arany, és még hosszasan lehetne sorolni azokat a hamisítatlan hazai dolgokat, amiket ebben az élelmiszerboltban lehet vásárolni.

Itt nem csak a külföldiek és a helyi, New York-ban élők kóstolhatnak bele a magyar ízekbe, de az itt élő magyarok, valamint a hazai turisták is kicsit csillapíthatják honvágyukat, és bizonyos szempontból otthon érezhetik magukat. Ha ebben a boltban vásárolunk, akkor biztos a tengerentúlon is olyan gulyáslevest és marhapörköltet tudunk készíteni, mint amilyet itthon csinálnak.

A TikTok-ra töltötte fel két fiatal, magyar nő azt a videót, amit a Kék Duna nevű boltban készítettek. Az ifjú hölgyek Brooklyn utcáit járták, mert a fülükbe jutott, hogy van ott valahol egy bolt, ahol lehet kapni igazi magyar májkrémet. Ahogy New York belvárosában sétálgattak, szemet szúrt nekik a jól ismert tricolor mintázat, rajta pedig a felirat:

Kék Duna magyar élelmiszerbolt.

A videó készítői a kisboltban is készítettek pár felvételt, hogy megmutassák, mennyi mindent lehet kapni ebben az üzletben. Az 5802 13th Ave, Brooklyn, NY 11219 cím alatt található Kék Duna minden hétfőtől szombatig 11 és 18 óra között van nyitva, tehát aki éppen arra jár, ebben az időintervallumban tud ott vásárolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás