promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyönyörű magyar lányok tűntek fel Japánban a tévében, csodálatos dolognak állít emléket egy sorozat
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legfurább helyeken botolhatunk bele magyar vonatkozásba.

A magyar vonatkozások gyűjtését egyes filmekben és sorozatokban elsősorban a YouTube térhódítása lendítette be, így a modern filmekből már nagyon sok válogatásunk van, ám nem úgy az évtizedekkel ezelőtti alkotásokból. Pedig ezekben is nagyon sok magyar utalás lehet. Korábban a magyar tévécsatornákon is lehetett látni egy nagyon híres japán animét, amelynek a főszereplője Mila volt, aki röplabdasztár szeretett volna lenni, és ezért mindent meg is tett. A Mila az egyik első sport témájú anime volt Japánban még évtizedekkel ezelőtt.

Az animét Japánban 1969-ben mutatták be a tévében, a kilencvenes években pedig Magyarországon is sokat lehetett látni a tévében, így akik ekkor voltak gyerekek, bizonyára emlékeznek a japán animére.

A Mila, a szupersztár pedig hatalmas trendet teremtett, Japánban pedig még szakkifejezés is van arra, amikor berobbantak a kifejezetten lányoknak gyártott animék, ez a sódzso. Azt viszont már biztos kevesen tudják, hogy 2005-ben egy élőszereplős sorozat is készült a Mila alapján. Az is érdekesség, hogy a magyar röplabda-válogatott is feltűnik az első évadban, egy alternatív világbajnokságon, az animében éppen Kenya legjobbjaival csapunk össze.

Amúgy a magyar női röplabda-válogatott az 1970-es világeseményen tényleg részt vett. Sőt, nagyon is jól szerepeltek a magyarok, hiszen a végén a negyedik helynek örülhettünk a Szovjetunió, Japán és Észak-Korea után. Íme az a rész, ahol a magyarok is feltűnnek a sorozatban.

Amúgy nagyon sok cikk született a magyar röplabda-válogatott sikereiről korábban a 24.hu például arról ír, hogy a magyarok igazi meglepetéscsapatként robbantak be Bulgáriában az elitbe, és a sikereket a váratlan húzásoknak köszönhették. Ez volt a magyar röplabda legnagyobb sikere, és ha részben fiktíven is, de emléket állít neki egy japán anime.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás