promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Japánban átnevezték Budapestet egy pokolian jó névre, az egyik leghíresebb animében még a Keleti pályaudvar is feltűnik
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zseniális képeken elevenedik meg Magyarország fővárosa.

Nagyon sok mesében és filmben feltűnik Magyarország, és sokszor az ország ikonikus fővárosa, Budapest kerül a nézők elé. Budapest Európa egyik leghíresebb fővárosa, így pedig ezen nincs mit csodálkoznunk, korábban számtalan hollywood csúcsprodukciót is itt forgattak nálunk. Ám annál izgalmasabb a dolog, ha Magyarország fővárosa úgy lép elénk, mint a film egy fontos helyszíne, amelynek van egy alternatív kis sztorija is, így válik a valóság és a fikció ötvözete egy izgalmas kis mesévé a magyarok számára, 

akik olyan köntösben hallhatnak országukról, magukról vagy éppen csak Budapestről, amelyről még előtte sosem volt szó.

A YouTube-on rengetek olyan kis videó kering, amelyekben montázsolják egyes híres filmek olyan részeit, amelyben vagy magyarul beszélnek vagy éppen Magyarországról esik szó. Ezek a kis válogatások pedig arra is jók, hogy utána kedvet kapjunk az alkotás megtekintéséhez, hiszen elkezdünk rokoni szálakat növeszteni feléjük.

Korábban már volt szó róla, hogy a Futurama című szériában úgy tűnik fel hazánk, mint a Robosztrák-Magyar Monarchia része, társadalma meg a régi Erdélyre hajaz, ám Amerikától távol is van egy nagyon érdekes magyar kötődés, méghozzá a Vér és kereszt című japán animében, az első évad, harmadik részében. Bemutatják Budapestet, gyönyörűen van megrajzolva a magyar főváros, és olyan ikonikus helyei is megelevenednek, mint a Keleti pályaudvar, a Lánchíd vagy éppen a Budai vár.

És a Keleti pályaudvar előtt állva hősünk fel is teszi a nagy kérdést:

"Így nézne ki az a hely, amit a Duna gyöngyének neveznek?"

Kiderül az is, hogy Budapest, azaz István(város) egy kapu az emberek és a vámpírok világa között a mesében. Amúgy még a székesfehérvári Bory-várat is láthatjuk az animében, és a legjobb az, hoyg ezeket a részeket ti is megnézhetitek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás