promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországot meghökkentő módon átnevezték Amerikában, példátlan kreativitás a sci-fi mesterműben
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az egyik legérdekesebb feltűnése Magyarországnak külföldi sorozatokban.

Vannak olyan oldalak, amelyek vadásszák azokat a jeleneteket, amelyekben Magyarországról esik szó egy-egy híres külföldi filmben, vagy olyan szereplő tűnik fel, akinek Magyarországhoz van köze valamelyest. Lehet ez akcentus, név esetleg még ennél is különlegesebb kötődés. Korábban már több cikkben is beszámoltunk nektek az efféle érdekességekről, például arról, hogy lett egy magyar névből az amerikai baseball liga egyik csapatának ikonikus üdvözlése és kézjele, vagy éppen arról, hogy került be az egyik legjobb karácsonyi filmbe Budapest ikonikus épülete.

Nos, a magyarok már ott voltak akkor is, amikor Hollywoodot gründolták, és a későbbiekben is nagyon sok produkcióban részt vettek, miközben természetesen módon szivárgott be egy-egy érdekesség Magyarországról a híres filmművészeti csúcsteljesítményekbe vagy éppen egyes sorozatok néhány epizódjába. A Simpson család az egyik legérdekesebb ebből a szempontból, hiszen számtalan magyar érdekességgel operál,

és ezeket nagyon sokan össz is gyűjtötték, illetve publikálták is a YouTube-on.

De mégis mi az egyik legérdekesebb magyar előfordulás?

A Futurama sorozat tizenegy évada most is megtalálható a Disney+ műsorán, és ebben van egy olyan rész, amikor hőseink a jövőben egy kitalált magyar vidékre látogatnak, amelynek történelmi neve van. Egyfajta alternatív és utópisztikus történelem keveredik ebben a részben, ebben a jelenetben, amely meglehetősen kreatív. A felnőtteknek szóló mese sztorija amúgy Philip J. Fry életéről szól, aki még 1999-ben hibernálja magát 1000 esztendőre úgy, hogy csak 2999-ben ébredjen fel. Az a világ, ahol felkel pedig már nem az, amit korábban megszokott, tökéletesen más, de annál érdekesebb.

A mesében Magyarország és Ausztria egy pillanatra újra egy államalakulatot alkot, de a jövőben változik a nevük is. Angolul Robo-Hungarian Empire-nek hívják a birodalmat, ez a magyar fordításban a nagyon is jól hangzó Robosztrák-Magyar Monarchiára szelidűlt. Hőseink a robosztrák ország fővárosába, Thermostadtba látogatnak amúgy. Érdekesség, hogy ezzel az államalakulattal foglalkozik a Futurama rajongói oldala is, hosszasan írnak róla, és olybá tűnik, mintha Erdély lenne a mintaadó, azaz erdély, amely a Drakula-filmekben is megjelenik.

A Robosztrák-Magyar Monarchia amúgy a harmadik évad első részében látható.

Íme itt a jelenet, a kattintás után láthatjátok is egyéb más magyar jelenetek ölelésében:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás