promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Külföldi videó került elő a pörkölt elkészítéséről, hőzöngenek a magyarok gyalázat  miatt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy külföldi feltöltötte a magyar pörkölt elkészítését, háborognak az emberek. 

Mi, magyarok elképesztően szeretünk enni és nem riadunk vissza, ha esetleg egy nehezebb vagy fűszeresebb ételről van szó. Az egyik leghíresebb ételünk a gulyásleves, amelyet még külföldön is ismernek, de sokan, ha kellene sem tudnának lemondani a pörköltről. 

A Redditre most egy videó is felkerült a magyar konyha egyik gyöngyszeméről, a pörköltről, amely angol megfelelője a stew. A videó feltöltője azt írta a bejegyzésben, hogy a magyar változatot készíti el, ám elég sokan kiakadtak azon, hogy milyen hozzávalókat használ. 

A magyar pörkölt elkészítése

 - olvasható az oldalra feltöltött bejegyzésben. 

Ám a videóban kissé másképp néz ki az elkészítés, mint ahogy mi az magyarként megszokhattunk. A videót elkészítő férfi szalonnát és kolbászt használ, mint hús a pörköltben. Ezenkívül az is kiverheti a biztosítékot a magyaroknál, hogy a zöldségek közül cukkini és kaliforniai paprika is került bele, amelyek jól nyakon öntött egy nagy adag paradicsomszósszal. Mindezt persze a szabad ég alatt készítette el egy bográcsbab, amivel nincs is semmi baj, ugyanis a magyarok is előszeretettel használnak bográcsot a főzéshez. 

A felvételt persze ellepték a kommentek, sokan szörnyülködnek a recept láttán és jó néhány magyar is fogalmazott meg kommentet, hogy mi igazából teljesen másképp készítjük el a pörköltöt, mint hogy az a videón látható. 

- Mindenki kiakad azon, hogy nem használ hagyományos alapanyagokat, én pedig csak itt görcsölök, és nézem, ahogy ez a fickó képes egy fél hagymát így felszeletelni a  fazékhoz, ahelyett, hogy csak az átkozott vágódeszkát hozza - olvasható a kommentek között. 

- Magyarországról származom, és mi soha nem csináltunk ilyen pörköltet - írta egy magyar hozzászóló.

- Magyarként ettől kiráz a hideg. Nem ezeket az összetevőket használjuk - írta egy másik magyar felhasználó a felvétel láttán. 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás